Konu
:
Sirke Çeşitleri Ve Faydaları
Yalnız Mesajı Göster
Sirke Çeşitleri Ve Faydaları
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirke Çeşitleri Ve Faydaları
İnsanların şarap yapmaya başladıklarından beri sirkeyi tanıdıkları söylenebilir
Mısırlılar
Asurlar
Yunanlılar ve Romalılar sirkeyi yemeklerde
balık
et
sebze konservesi yapımında ve ilaç olarak hastalıkların tedavisinde kullanıyordu
Sirke önceleri toprak küplerde mayalandırılıyordu
Tahta fıçının bulunmasıyla
karnı şiş fıçılarda mayalandırılmaya başlandı ve günümüze kadar uzandı… İşte türleri ve özellikleri…
Adaçayı sirkesi
sinir bozukluklarını düzeltir
Çorbaya veya suya karıştırılır
Ananas sirkesi
sindirimi sağlayan bezelere olumlu etki yaparak sindirimi kolaylaştırır
Ardıç üzüm sirkesi
güçlü bir mikrop öldürücüdür
İçildiğinde epitelyum dokuyu tahriş ettiğinden çok az kullanılır
İçten ancak bir uzman kontrolünde uygulanmalıdır
Ayva sirkesi
yanıkların tedavisinde kullanılır
Bahçe nanesi sirkesi
mideyi ve sindirim sistemini rahatlatır (bir bardak suya karıştırılan 1 çay kaşığı nane sirkesi)
Bağırsak gazlarının oluşmasını da önler
Bal sirkesi
en az alerjiye neden olan sirkedir
Öksürüğü yumuşatır ve mikrop öldürücüdür
Balsamik sirke
sirkelerin kralı olarak kabul edilir
Yıllarca ağaç fıçılarda saklanır
Üretiminin zor olması nedeniyle çok pahalıdır
Eskidikçe değeri artar
Bektaşi üzümü sirkesi
saçların uzamasına ve cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur
Kan damarlarını ve bağ dokuyu güçlendirir
Vücudu toksinlerden temizler ve solunumu rahatlatır
Beyaz şarap sirkesi
nin sinir iltihaplarında sakinleştirici olduğu ileri sürülmektedir
Peklik gidericidir
Çilek sirkesi
bağışıklık sistemini uyarır
Canlılık vericidir
Genellikle orman çileği sirkesi tercih edilir
Çoban üzümü sirkesi
peklikte
ishalde yardımcıdır ve iltihap önleyicidir
Kandaki yağ oranına olumlu etki yapar
Elma sirkesi
Avrupa’da ilaç olarak en çok kullanılan sirkedir
Birçok hastalığın tedavisinde kullanılır
Tansiyonu ve kan dolaşımını düzenler
Frenküzümü sirkesi
epitel doku iltihaplarında etkili olur
Bağışıklık sistemini uyarır ve kan oluşumunu destekler
Hurma sirkesi
sakinleştirici
metabolizmayı uyarıcı ve peklik gidericidir
Karahindiba sirkesi
antiseptik ve peklik gidericidir
Ayrıca bağırsaklarda iltihap oluşmasını önleyici özelliği de vardır
Karanfil sirkesi
baharat olarak kullanılan karanfilden yapılır
Kusmayı ve bulantıyı kesmekte çok etkilidir
Kayısı sirkesi
konsantrasyonu artırır
Kan temizleyici
toksinlerden arındırıcıdır
Cilt
tırnak ve saç üzerinde olumlu etki yapar
Solunum zorluklarında yardımcı olur
Hücre koruyucudur
Kırmızı şarap sirkesi
kolestrolü olumlu etkiler
Damarlarda yağ tabası oluşmasına karşı kırmızı şaraptan daha etkilidir
Sirkeyi sadece salata sosu olarak kullanıyorsanız
çok şey kaybediyorsunuz!
Belki siz de herkes gibi arada sırada sirkeyi tencerelerinizi ovmak ve kireç tabakalarını yok etmekte kullanıyorsunuz
Hatta büyükanneniz size
saçlarınızı sirkeyle durulamanın en pahalı saç kremlerinden daha iyi parlattığını ya da sivrisinek ısırıklarına iyi geldiğini öğretmiş olabilir
Fakat
sirkenin faydaları bu kadarla sınırlı değil
Sirke
özellikle de elma sirkesi
sağlığınızın dostu ve en değerli yardımcısıdır
Sayısız faydaları
onu her derde deva yapar ve sirke
bu nitelikleriyle evdeki doğal eczanenizde hatırı sayılır bir yeri hak eder
Sirke
kil ve magnezyum klorürle beraber sağlığınız için çok etkili bir sinerji yaratır
Ucuz ve basit bir ilaç
Hastalıklar söz konusu olduğunda
Bechamp’ın söylediği şeyi hatırlamakta fayda var: “Önemli olan mikrop değildir
bünyedir!” Bu nedenle gündelik hayattaki tehditlere karşı direnç gösterebilecek sağlıklı bir yapıya sahip olmak için bütüncül bir yaklaşım sergilemek gerekir
Mesela grip salgını olduğu zaman sadece hastalığı kapmış kişilerden uzak durmaya çalışmak değil
doğal savunmamız olan bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmeliyiz ki
o bizi korusun
Sadece belirtileri yok eden bir ilaç yerine sağlık problemlerinizi ciddi olarak ele almalısınız
HANGİSİNİ SEÇMELİ?
Elmadan elde edilen sirkenin haricinde
hurma
kavun
muz
orman meyveleri (frambuaz vb
)
hintdarısı
pirinç
patates
Hindistan cevizi
akçaağaç şurubu
bal
melas (şeker pekmezi)
şeker pancarı
buğday ve hatta biradan bile sirke üretilebiliyor
Üzüm sirkesi en çok kullanılan türü olsa bile tedavi edici sayısız etkilerinden dolayı ‘altın madalya’ elma sirkesinindir
Burada her türlü duruma ve yaygın kullanıma uygun olan sirke tariflerini sunacağız
Fakat siz asla saf sirke tüketmeyin
her zaman bir miktar sulandırarak kullanın
Bu tarifler geleneksel ve popüler tıptan yararlanılarak verilmiştir
İhtiyaç halinde doktora gitmeyi ihmal etmeyin
Tıbbi tedavinize doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle ara vermeyin
ADAÇAYI SİRKESİ
150gr
adaçayı l 1 lt
sirke
Adaçayını sirkenin içine ekleyip bir ay boyunca dinlendirin
Bu sirke diyabete
hormonal sorunlara
yorgunluğa
aşırı terlemeye
mide ağrılarına
depresyona ve sıcak basmasına karşı bire birdir
ON AROMALI SİRKE
Salatanızı tatlandırmak için kullanılabile-ceğiniz gibi sağlığınıza da çok iyi gelecektir
Bu karışımı üç hafta demlenmeye bırakın
Sonrasında salatanızı çeşnilendirmek için normal sirkeyle beraber ufak miktarlarda kullanabilirsiniz
l 15 gr
kıyılmış sarımsak l 10 gr
kıyılmış soğan l 30 gr
Pelin otu l 15 gr
biberiye l 15 gr
sedef otu l 15 gr
adaçayı l 10 gr
lavanta l 8 gr
tarçın l 3 gr
muskat l 1 lt
beyaz üzüm veya elma sirkesi
Tamago-Su
Samurayların sihirli içeceği
Bu sihirden siz de faydalanmak ister misiniz? Bundan daha kolay bir şey yok
Tek problem
esmer pirinç sirkesi bulmakta
En kuvvetli doğal reçete olarak kabul edilen Tamago-Su veya yumurtalı sirke
aşağıdaki şekilde hazırlanıyor:
- Taze bir yumurtayı esmer pirinç sirkesi dolu bir bardağın içine tamamen batacak şekilde bir hafta bırakın
Sirke
kabuğu dahil tüm yumurtayı tamamen çözüp eritecektir
Geriye sadece kabuğu iç taraftan saran zar kalacaktır
- Ertesi hafta
yapmanız gereken
sirkenin içindeki bu zarı delip
içindekini sirkeye katmak ve iyice karıştırmak
(Zarı değil
onu atabilirsiniz!)
- Uzun ve sağlıklı bir yaşam için yapmanız gereken
günde üç defa bu karışımın bir miktarını
bir bardak sıcak suya karıştırıp içmek
GRİBE KARŞI SİRKE
Sirke eski zamanlarda vebadan korunmak amacıyla kullanılırmış
Veba salgını sırasında cepte bulundurulacak bir şişe sedefotu sirkesini ara sıra koklamak vebadan koruduğu gibi hastaları da tedavi edermiş
Aynı zamanda hasta ile tedavi eden kişi arasında bulunan ateşe bir miktar sedefotu sirkesi damlatılırmış
l 2 lt
kuvvetli bir beyaz veya kırmızı üzüm sirkesi l 1 avuç deniz tuzu l 1 avuç ardıç üzümü l 1 avuç sedefotu yaprağı l 3 baş sarımsak (ufak doğranmış) l 30 gr
dövülmüş karanfil l 45 gr
doğranmış melekotu kökü
Özellikleri
Bu karışımı kalın camlı bir damacananın içine boşaltın
En az 15 gün güneşte dinlenmeye bırakın
Sonra süzün
İstenirse içine
lezzetlendirici ve gazı yok edici olarak ahududu veya mürver çiçeği eklenebilir
Bu sirke
grip vs
salgınında çok etkilidir
Sabahları bir yudum içilmeli
arada sırada ellere sürülmeli ve buruna çekilmelidir
Hastalık hissedildiği anda çabucak iki yemek kaşığı içilmeli
sonra ılıtılarak ağrıyan yerlere kompres yapılmalıdır
Bu kompresi dört saatte bir değiştirin ve değiştirdiğiniz kompresi ateşte yakın ki içine çektiği zehir yok olsun
İşte mükemmel bir dezenfektan olan karışım
Sirkeyi aşağıda listesi olan malzemeler ile karıştırıp en az on gün bekletin
sonra da süzün:
-40 gr
acı Pelin otu- 40 gr
Pelin otu -40 gr
karabiberli nane -40 gr
biberiye - 40 gr
Sedefotu - 40 gr
adaçayı - 40 gr
lavanta - 30 gr
küçük hindistan cevizi
30 gr
eğir l 30 gr
tarçın l 30 gr
kane karanfil l 30 gr
sarımsak l 2
5 lt
beyaz şarap veya elma sirkesi
l Diğer taraftan 10 gr
kafur bitkisini asetik asit içinde eritip
sıvıyı yukarıdaki karışımı süzmeden birkaç saat önce içine ekliyoruz
Oluşan sıvıyı ağzı tamamen kapalı
hava almayacak bir şekilde şişelerde saklıyoruz
Özellikleri
Boğaz ağrısına
bademcik şişmesine
gribe
nezleye
öksürüğe ve tüm bulaşıcı hastalıklara karşı aç karına bir tatlı kaşığı içilir
Tuzlu sıcak kaynar suya karıştırılıp gargara yapılır veya solunursa
kor haldeki kömürün üzerine dökülürse veya sıcak metal plakanın üzerine serpilirse bulunduğu odanın havası dezenfekte ederek
antiseptik özelliğini gösterir
BAL SİRKESİ
Hazırlaması keyifli b
aşk
a bir sirke tarifi:
-İki litre kaynar suyu bir kilo balın üzerine dökün
Bal iyice eriyinceye kadar karıştırın
Mayalanmayı hızlandırmak için karışıma bir bardak taze meyve suyu eklerseniz
sonuç çok daha iyi olacaktır
-Bir çorba kaşığı ılık suyun içinde bir miktar mayayı karıştırın
-Bu mayayı ballı suyun üzerine koyacağınız bir dilim ekmek içi üzerine yayın
-Kabın üzerini bir tülbentle örtüp
on beş gün kadar dinlendirin
-Ardından üzerindeki ekmek dilimini alıp
köpüğü temizleyin ve süzün
-Elde ettiğiniz sıvıyı üzerine tülbent örtülü olarak açık havada sirkeleşinceye kadar yaklaşık bir ay boyunca dinlenmeye bırakın
FRAMBUAZ SİRKESİ
Nefis ve hazırlaması çok kolaydır
Tek zorluğu bol miktarda frambuaz gerekmesidir
- İki litre suyu dört bardak taze frambuazın üzerine döküp bir gece boyunca bekletin
Ardından süzüp posasını atın
- Aynı işlemi bir önceki adımda elde ettiğiniz sıvı ve yine dört bardak frambuazla tekrarlayın ve bütün bir gece bekletin
Bu işlemi
toplamda beş defa tekrarlamak gerekiyor
-Elde edilen frambuaz suyuna 500 gr
rafine edilmemiş şeker ilave edin
Üzerine tülbent örtüp
sıvıyı yaklaşık 25 derecede iki ay boyunca bekletin
Son olarak süzün
HER DERDE DEVA
ALKOLİZM / SARHOŞLUK
Eski bir tarife göre
her yarım saatte bir
bir tatlı kaşığı sirke bir miktar sıcak suyla seyreltilip içirilir
MİKROP ÖLDÜRÜCÜ
Tüm sirkeler salmonella
streptokok gibi bakterileri tek bir temasla öldürebilecek kadar güçlüdür
Bu nedenle bazı Amerikan hastaneleri hastane bakterileriyle savaşırken kullandıkları diğer dezenfektan ürünlerin yerine sirke kullanmaya başlamışlardır
Aynı zamanda buğulama
kompres
lavman ve diğer yöntemlerle uygulanan ‘Dört Hırsız Sirkesi’nin dahili ve harici kullanılabileceği belirtilmektedir
İŞTAH AÇICI
Sirke içeceği (su
sirke ve bal karışımı) iştah açıcı ve hazmı düzenleyicidir
İştahsız insanlar
ana öğünlerden yarım saat önce bu içeceği içmelidirler
BÖBREK TAŞI
Sütlü ürün (süt
peynir) tüketiminizi azaltmanız gereklidir
Bolca az mineralli (yumuşak) su için
ayrıca günde iki-üç defa bir çorba kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırıp için
ASTIM ve SOLUNUM HASTALIKLARI
Tüm vakalarda bal (doğal
işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir
Buğday balı daha etkili olabilmektedir
-Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir
Günde 3-4 defa içilir
ABD’de sıklıkla uygulanan yöntemde
bir mendil veya tülbent sirkeye batırılıp
bileklerin iç tarafına yerleştirilir ve bir bantla sabitlenir
BRONŞİT
En iyi sonucu mürver meyvesi sirkesi veriyor gibi görünse de normal sirke de iyi sonuçlar vermektedir
Ballı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı sirke eklenir
ihtiyaca göre günde üç kez veya daha fazla tüketilir
BULAŞICI HASTALIKLAR
-Bir tatlı kaşığı saf sirkeyi (sirke özü) aynı miktarda balla karıştırıp gün içinde iki defa çiğnemek sizi salgınlardan koruyacaktır
Eğer hastalığa yakalanırsanız bu karışımı günde 3 veya 4 defa çiğneyiniz
-3 çorba kaşığı ‘dört hırsız sirkesi’ni
biraz deniz tuzu eklediğiniz bir kap sıcak suyun içine ekleyin
Bu karışımla gargara yapın
-Bu sirkeyle evinizi havalandırabilirsiniz
Ayrıca sirkeyi bir mendile emdirerek gün içinde belirli zamanlarda koklayabilirsiniz
KANSIZLIK
Sirke
anemiye karşı bire bir olan demir
B12 vitamini ve folik asidi
vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır
Sirke
çoğunlukla çok asitli olduğundan yan etkilerinden kaçınmak ve en iyi sonucu almak için günde bir defa ılık ballı suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmek yeterlidir
ARTERİT (İLTAHAP)
Sirke
arterit gelişimini yavaşlatabildiği gibi acılarını da dindirir
İki günde bir geleneksel sirke içeceği (1 tatlı kaşığı sirke
ılık su
1 tatlı kaşığı bal karışımı) yeterli olacaktır
Sabırlı olun
sonuçlar genellikle birkaç hafta sonra kendisini gösterir
AŞIRI KANAMA
Sirkenin kan pıhtısına karşı kanı sulandırıcı özelliği ile bilinmesinin yanı sıra bununla tamamen zıt olarak aşırı kanamayı engelleyici özelliği de bulunur
-Aşırı adet kanaması veya hemoroit kanamalarına karşı yemeklerden önce ılık ballı suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyip içilmesi tavsiye edilir
- Burun kanamasında sirkeye batırılmış tampon uygulamak yeterlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul