Konu
:
Carpaccio - İtalyan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Carpaccio - İtalyan Mutfağı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Carpaccio - İtalyan Mutfağı
Carpaccio
Malzemeler:
12 ince dilim Kılıç Balığı filetosu
½ havuç
½ yeşil çarlisto biber ½ kırmızı çarliston biber
½ kereviz
1½ limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Yeşillik (salata yaprağı)
İşlenmemiş tuz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Balıkları işlenmemiş tuz ve kekikle karıştırın
Stretch filmle iyice sarın
Buzdolabında 6 saat bekletin
Havuç, biber ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın
Tüm sebzeleri bir kaba koyun
Üzerlerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın
Balıkları buzdolabından çıkarıp, üzerlerindeki tuz ve kekikten iyice arındırın
Keskin bir bıçakla balıkları kağıt inceliğinde dilimleyin
Servis tabağına yeşilllikleri (salata yapraklarını) koyun
Üzerlerine ince dilimlediğiniz balık filetolarını yerleştirin
Son olarak da balıkların üzerine hazırladığınız Sebze karışımını koyun
Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul