Yalnız Mesajı Göster

Carpaccio - İtalyan Mutfağı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Carpaccio - İtalyan Mutfağı



Carpaccio

Malzemeler:
12 ince dilim Kılıç Balığı filetosu
½ havuç
½ yeşil çarlisto biber ½ kırmızı çarliston biber
½ kereviz
1½ limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Yeşillik (salata yaprağı)
İşlenmemiş tuz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Balıkları işlenmemiş tuz ve kekikle karıştırın Stretch filmle iyice sarın Buzdolabında 6 saat bekletin
Havuç, biber ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın Tüm sebzeleri bir kaba koyun Üzerlerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın
Balıkları buzdolabından çıkarıp, üzerlerindeki tuz ve kekikten iyice arındırın Keskin bir bıçakla balıkları kağıt inceliğinde dilimleyin
Servis tabağına yeşilllikleri (salata yapraklarını) koyun Üzerlerine ince dilimlediğiniz balık filetolarını yerleştirin Son olarak da balıkların üzerine hazırladığınız Sebze karışımını koyun
Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla