Konu
:
Evde Ramazan Pidesi Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Ramazan Pidesi Yapımı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Ramazan Pidesi Yapımı
Pide hamuru malzemeleri
1
5 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5
5 su bardağı un(silme olacak)(1 bardağı kepekli un olabilir)
1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep
Üzerine sürmek için:
1 Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
Bolca susam ve çörekotu
RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun
Hamur
Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 20 dakika daha bekletin
kıvamına geldikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin
Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün
Her parçayı unlu bir zemine alıp el
inizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin
Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm
kalınlığında açın
Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin
Çok hafif bastırmayın ki, pişerken, şekiller kaybolmasın
Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine yumurta, su ve yoğurt karışımından sürüp, bolca susam ve çörekotu serpin
20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından aldığınız pidelerin üzerine su serpiştirip pamuklu bir beze sarın
15 dakika kadar dinlendirip servis yapın
Afiyet şifa olsun
NOT: Unlar markalara göre farklılık arz edebilir
Bu yüzden un miktarına çok fazla takılmayın
Hamurun kıvamı oldukça yumuşak olmalı ki, ekmek de yumuşak olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul