Konu
:
Meksika Karması
Yalnız Mesajı Göster
Meksika Karması
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meksika Karması
Meksika Karması (Meksika)
Meksika Karması (Meksika)
MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
15 bardak kuru barbunya (yada meksika fasulyesi)
1/2 bardak köftelik bulgur
15 su bardağı domates suyu (1 kutu konserve yaklaşık 400 gr
)
4 diş çok ince kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
3 orta boy soğan (200 gr
kadar)
1/2 orta boy kereviz
3 orta boy havuç
1/2 litre et suyu
1/2 su bardağı tane haşlanmış mısır
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı kimyon
Tuz karabiber acı kırmızı biber (isot olabilir)
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri bir gece önceden önce bol suya ıslayın
Ertesi gün yeterince
suda haşlayın
Düdüklüde 15 dakika normal tencerede yumuşayıncaya
kadar
Haşlama suyunu dökün
Domates suyunu bir taşım kaynatın ve yarısını
köftelik bulgurun üzerine dökerek şişmeye bırakın
Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra kızdırın ve ince kıyılmış soğanı
kavurun
Salçayı da bir miktar soğanla kavurduktan sonra; çok ince
kıyılmış sarımsak tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi defne
yaprağını da ilave ederek 2 bardak dolusu suyunu koyun ve sebzeler
yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sebzeler kafi derecede pişince daha
önceden hazırlanmış fasulyeler bulgur kalan domates suyu mısır
tanelerini yemeğe ilave edin
Kimyon tuz karabiber ve acı kırmızı pul
biberini unutmayın
Bir iki dakika kaynatıp ateşten alın
Servis tabaklarında yemek üzerine rende kaşar veya parmesan peyniri
ilavesi ayrı bir lezzet katar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul