Yalnız Mesajı Göster

Kiraz Tatlısı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Tatlısı







Malzemeler
500 g milföy hamuru
200 g kiraz (taze veya dondurulmuş)
isteğe göre toz şeker
3 damla badem aroması
Hazırlanışı
Kirazları temizleyip çekirdeklerini ayıklıyorsunuz ayıkladığınız kirazları şekerle karıştırıp 20 dk bırakıyorsunuz Kirazları süzüyorsunuz ve kirazların içine badem aromasını ilave ediyorsunuz
Aldığınız hamura bağlı genelde 4 köseli olur şayet 4 köşeli değilse milföy hamuru 3 mm kalınlığında açıp dört köşeli kesmek ve kestiniz hamura 1 yemek kaşığı kiraz malzemesi koyarak kapatıyorsunuz uçlarını iyice sıkıştırmanız gerekiyor
Yağlanmış veya yağlı kağıt tepsiye diziyorsunuz önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla