Konu
:
Kiraz Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kiraz Tatlısı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiraz Tatlısı
Malzemeler
500 g milföy hamuru
200 g kiraz (taze veya dondurulmuş)
isteğe göre toz şeker
3 damla badem aroması
Hazırlanışı
Kirazları temizleyip çekirdeklerini ayıklıyorsunuz ayıkladığınız kirazları şekerle karıştırıp 20 dk
bırakıyorsunuz
Kirazları süzüyorsunuz ve kirazların içine badem aromasını ilave ediyorsunuz
Aldığınız hamura bağlı genelde 4 köseli olur şayet 4 köşeli değilse milföy hamuru 3 mm kalınlığında açıp dört köşeli kesmek ve kestiniz hamura 1 yemek kaşığı kiraz malzemesi koyarak kapatıyorsunuz uçlarını iyice sıkıştırmanız gerekiyor
Yağlanmış veya yağlı kağıt tepsiye diziyorsunuz önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul