Yalnız Mesajı Göster

Katmer Babukko (Urfa)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmer Babukko (Urfa)










Malzemeler:
500 gram un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket margarin veya(tereyağı)
500 gram yoğurt
5,6 Diş sarmısak
Su
Yapılışı:

Un, tuz ve su ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın
Mandalina büyüklügünde bezelere ayırın
Bezeleri oklavayla çok ince olmayan yufkalar şeklinde açın
Bir tavada yağı eritin, erimiş yağdan kaşıkla alıp yufkanın üzerine serpin yağı yufkanın her yanına yayın
Yufkayı rulo şeklinde katlayıp yuvarlayın
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Pişen katmerleri parçalara ayırın
üzerine kızgın yağı, sarmısaklı yoğurdu dökün
Katmerleri sade olarak çaylada yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla