Konu
:
Katmer Babukko (Urfa)
Yalnız Mesajı Göster
Katmer Babukko (Urfa)
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmer Babukko (Urfa)
Malzemeler:
500 gram un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket margarin veya(tereyağı)
500 gram yoğurt
5,6 Diş sarmısak
Su
Yapılışı:
Un, tuz ve su ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın
Mandalina büyüklügünde bezelere ayırın
Bezeleri oklavayla çok ince olmayan yufkalar şeklinde açın
Bir tavada yağı eritin, erimiş yağdan kaşıkla alıp yufkanın üzerine serpin yağı yufkanın her yanına yayın
Yufkayı rulo şeklinde katlayıp yuvarlayın
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Pişen katmerleri parçalara ayırın
üzerine kızgın yağı, sarmısaklı yoğurdu dökün
Katmerleri sade olarak çaylada yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul