Yalnız Mesajı Göster

Pestolu Taze Balık

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pestolu Taze Balık







Malzemeler 4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık (yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar)

Tarif ? Fırın kabımızı önümüze alalım

? İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım

? Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim

? Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım

? Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır

? İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim

? İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz

? Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım

? Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır

? Afiyet olsun

Sos Malzemesi Pesto sos için: 1 demet taze fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı Yarım su bardağı badem içi veya ceviz içi 4-5 diş sarmısak 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Sos Tarifi ? Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım

? Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim

? Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz


Alıntı Yaparak Cevapla