Konu
:
Kaymaçina - Arnavutluk Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaçina - Arnavutluk Mutfağı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaçina - Arnavutluk Mutfağı
Kaymaçina malzemeleri
4 su bardağı süt
8 yumurta
1 su bardağı tozşeker
Karamel için
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu
Kaymaçina hazırlanışı
Kaymaçina: Lezzet sofralarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor
Şimdi başlayalım
Karamel için tozşekeri derin bir tavaya alın ve 2 damla kadar limon suyu ilave edin
Çok kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel rengi alana kadar tutun
Ocaktan alın ve karameli ısıya dayanıklı cam ve düz bir kabın dibine yayın
Sütün 2
5 bardak kadarını kaynatın
Kalan süt, tozşeker ve yumurtaları iyice çırpıp kaynamakta olan süte ilave edin
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın
Kaymaçino’yu önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafına yerleştirin
35-40 dakika pişirip buzdolabında en az 10 saat bekletin
Servis edilmeden önce kalıbı ters çevirip tabağa servis tabağına alın
Soğuk servis yapın
Kaymaçina artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul