Yalnız Mesajı Göster

Suriye Tatlısı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Suriye Tatlısı









MALZEMELER
1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak)
200 gr tereyağ
kreması için;
yarım kilo süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
şerbeti için;
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
yarım limon
YAPILIŞI
Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir
Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir Bu karışımın yarısı, tart kalıbının ya da bir tepsinin tabanına iyice bastırılarak yayılır
Süt, şeker ve nişasta pişirilir Sonra da içine krema eklenip karıştırılır Bu muhallebi iyice soğuduktan sonra kalıptaki ekmekli karışımın üzerine dökülür
Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir
Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür
Tatlı sıcak sıcak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla