Konu
:
Suriye Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Suriye Tatlısı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Suriye Tatlısı
MALZEMELER
1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak)
200 gr
tereyağ
kreması için;
yarım kilo süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
şerbeti için;
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
yarım limon
YAPILIŞI
Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir
Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir
Bu karışımın yarısı, tart kalıbının ya da bir tepsinin tabanına iyice bastırılarak yayılır
Süt, şeker ve nişasta pişirilir
Sonra da içine krema eklenip karıştırılır
Bu muhallebi iyice soğuduktan sonra kalıptaki ekmekli karışımın üzerine dökülür
Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir
Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür
Tatlı sıcak sıcak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul