Konu
:
Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi
Malzemeler
3 adet yufka
200g kaymak
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
İçi için:
Lor peyniri
Hazırlanışı
Kaymak, yumurta, yoğurt, süt ve tuzu derince bir kaçta karışım pütürsüz olana kadar çırpın
1 adet yufkayı serin ve üzerine lor peyniri serpin
Yufkanın kenarlarından yaklaşık 6-7 cm kadar içe katlayarak kare haline getirin, Sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak (büzerek) toparlayın
5′er cmlik uzunluklar halinden dilimleyerek tepsiye yerleştirin
Diğer 2 yufka için de aynı işi yaptıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün
180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Çok pratik ve lezzetli bir börek, hazırlaması vakit almayan oldukça pratik bir tarif
Tavsiye olunur
Not: Bu böreği dilerseniz peynirsiz, sade olarak da yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul