Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi







Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 200g kaymak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
İçi için:
Lor peyniri
Hazırlanışı
Kaymak, yumurta, yoğurt, süt ve tuzu derince bir kaçta karışım pütürsüz olana kadar çırpın
1 adet yufkayı serin ve üzerine lor peyniri serpin Yufkanın kenarlarından yaklaşık 6-7 cm kadar içe katlayarak kare haline getirin, Sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak (büzerek) toparlayın 5′er cmlik uzunluklar halinden dilimleyerek tepsiye yerleştirin Diğer 2 yufka için de aynı işi yaptıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
Çok pratik ve lezzetli bir börek, hazırlaması vakit almayan oldukça pratik bir tarif Tavsiye olunur



Not: Bu böreği dilerseniz peynirsiz, sade olarak da yapabilirsiniz











Alıntı Yaparak Cevapla