11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Kahvesi Yapımı(Türk Usullerine Göre)

Malzemeler:
* 1,5 çay kaşığı şeker (şekerli sevenler için ; 2-2,5 çay kaşığı)
* 2 çay kaşığı kahve
* 1 kahve fincanı su
Hazırlanması:
* Malzemeler her türk kahvesinde aynıdır Ama malzemelerin koyuluş sıraları ve kullanım şekilleri kahvenin tadını ve köpük oranını çok büyük miktarda değiştirir
* Kahveyi yapacağınız su normal musluk suyu olmamalıdır Damacana su kullanılmalı Bu su mutlaka buzdolabında tutulmalı ve olabilecek en soğuk su kullanılmalıdır
* Bir fincan soğuk su, 1,5 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı türk kahvesi cezveye koyulur Kısık ateşte iyice köpürene kadar, aynı istikamette olacak şekilde sürekli karıştırılır
* Köpürdüğünü gördüğünüz an ikinci kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra ikinci kişinin şekeri ve kahvesi koyulur
* Köpürme görülünce, 3 kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra üçüncü kişinin şekeri ve kahvesi koyulur
* Köpürme görülünce, 4 kişininin malzemeleri önceki kişilerde yapılan uygulama gibi yapılır
* Tarif edilen şekilde buz gibi damacana soğuk su kullanılırsa ve tarif edilen şekilde yapılırsa, bilimsel olarak da en homojenik, en lezzetli, en köpüklü türk kahvesine ulaşacağınızı göreceksiniz
|
|
|