Konu
:
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)
Yalnız Mesajı Göster
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)
Malzemeler
Hamur İçin;
4 su bardağı un
Tuz
Yarım paket yaş maya
Su
Harcı İçin;
300g Kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı)
2 adet orta boy soğan
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Bir yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Hazırlanışı
Hamur ılık su ile yoğrulur
Mayalanmaya bırakılır
(20dakika kadar)
Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır
Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir
Harcın Hazırlanışı;
Kıyma kavrulur
Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir
Sıvı yağ eklenir
Domatesler küp küp doğranır salça eklenerek bir müddet pişmeye bırakılır
Tuz karabiber eklenir
Yarım çay bardağı su elenir ve bir müddet daha pişirlimeye bırakılır(1-2 dakika)
Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul