Yalnız Mesajı Göster

Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)







Malzemeler
Hamur İçin;
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Su
Harcı İçin;
  • 300g Kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Hazırlanışı
Hamur ılık su ile yoğrulur Mayalanmaya bırakılır (20dakika kadar)
Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır
Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir
Harcın Hazırlanışı;
Kıyma kavrulur
Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir
Sıvı yağ eklenir Domatesler küp küp doğranır salça eklenerek bir müddet pişmeye bırakılır
Tuz karabiber eklenir Yarım çay bardağı su elenir ve bir müddet daha pişirlimeye bırakılır(1-2 dakika)
Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir
Afiyet Olsun







Alıntı Yaparak Cevapla