Yalnız Mesajı Göster

Karalahana Diblesi.

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karalahana Diblesi.



Gereçler:
  • 1 bağ karalahana,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 orta boy soğan,
  • tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker, 1,5 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 fincan ayçiçek yağı, ( isteğe bağlı taze fasülye, patates eklenebilir)
  • tencere, tava (yağ yakmak için)
Yapılışı:
karalahana ince ince kıyıldıktan sonra iyice yıkanır
Pirinç ayıklanır ve yıkanır Soğanlar ince ince kıyılır
Tencereye en alta doğranmış karalahananın yarısı döşenir, üzerine pirinç ve soğanlar ilave edilir
karalahananın diğer yarısı üzerine döşenir yüksek ateşte pişirmeye konulur
10 dakika piştikten sonra tenceredeki malzemeler karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır
Karıştırdıktan 10 dakika sonra tereyağı ve ayçiçek yağı tavada kızdırılarak tencereye ilave edilir
2 dakika beklendikten sonra tencerenin altı kapatılır
Yemeğimiz servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla