Konu
:
Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar su
İç harcı için:
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı mısırözü yağı
Üzeri için:
1 yumurta
Susam
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu alın
Üzerine tuzu alarak harmanlayın
Alabildiği kadar su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile hamuru yoğurun
Hamuru tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürün
İyice her yere yaydıktan sonra elinizle olabildiğince esnetin
Daha sonra bu hamuru ortadan ikiye ayırarak 2 ayrı rulo yapın
Rulo yaptıktan sonra burgu yaparak inceltin
Dolama börek gibi dolayarak yağlanmış fırın tepsisine alın
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin
170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul