Yalnız Mesajı Göster

Porsiyonluk Köstebek

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Porsiyonluk Köstebek







Malzemeler

3 yumurta

1 su bardagi tozseker ( bir parmak eksik)

1/2 su bardagi su

3 yemek kasigi kakao

1 su bardagi un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
kremasi icin:

3 su bardagi süt

4 yemek kasigi un (tepeleme)

5 yemek kasigi tozseker

1 paket vanilya

1 tatli kasigi margarin

hindistancevizi (istege göre)

1 muz yada istege göre baska meyve cesitleri
Tarif

Yumurtalari ve sekeri beyazlasana kadar çirpin, su ekleyip hafif karistirin

Unu, vanilyayi ve kabartma tozunu eleyerek karistirin

Yaglanmis bir tepsiye dökün (30 a 40 çapinda)

Önceden isitilmis 150° firinda pisirin Keki firindan cikartin sogumaya birakin

Süt , un ve sekeri pisirin ve sogumaya birakin

Vanilya, margarin ve hindistanecevizini ilave edip 3-4 dakika cirpin

Sonra meyveyi ufak ufak dograyip malzemeye ekleyin

Keksoguduktan sonra çay bardagiyla yuvarlaklar cikartin

Geri kalan keki rondoya vurun ufalansin

Yuvarlaklar üzerine bir yemek kasigi kremadan koyun ve ufalanmis olan kekin üzerine atip kekleyin, elinizle yuvarlayin

1 gece buzdolabinda bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla