Konu
:
Buharda Tavuk Göğüsü
Yalnız Mesajı Göster
Buharda Tavuk Göğüsü
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buharda Tavuk Göğüsü
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
5 adet haşlanmış patates
150 gr tereyağı
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr domates sosu
1 tutam taze nane
1 tutam taze kekik
1 tutam taze fesleğen
1 tutam rendelenmiş zencefil
1 tutam tane karabiber
Yeterince tuz
Tarif
Buhar tenceresindeki suyun içine taze kekik, taze nane ve tane karabiber atın
Tavuk göğsünü enine kesip içini rendelenmiş zencefille doldurun, üzerine tuz ve karabiberini ilave edip buhar tenceresine yerleştirip 5 dakika pişirin
Ayrı bir yerde patatesleri küp küp doğrayın
Tavada zeytinyağı ile tereyağını kızdırın
İçine patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip bir süre kavurun
Pişmeye yakın taze baharatları ilave edip ocaktan alın
Domates sosunu kaynatın, içine kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir süre pişirin
Pişen tavuğu dilimleyin, patateslerle birlikte servis tabağına alın
Üzerine sosunu da gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul