Yalnız Mesajı Göster

Buharda Tavuk Göğüsü

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Tavuk Göğüsü







Malzemeler

1 adet tavuk göğsü

5 adet haşlanmış patates

150 gr tereyağı

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

100 gr domates sosu

1 tutam taze nane

1 tutam taze kekik

1 tutam taze fesleğen

1 tutam rendelenmiş zencefil

1 tutam tane karabiber

Yeterince tuz
Tarif

Buhar tenceresindeki suyun içine taze kekik, taze nane ve tane karabiber atın

Tavuk göğsünü enine kesip içini rendelenmiş zencefille doldurun, üzerine tuz ve karabiberini ilave edip buhar tenceresine yerleştirip 5 dakika pişirin

Ayrı bir yerde patatesleri küp küp doğrayın

Tavada zeytinyağı ile tereyağını kızdırın İçine patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip bir süre kavurun Pişmeye yakın taze baharatları ilave edip ocaktan alın

Domates sosunu kaynatın, içine kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir süre pişirin

Pişen tavuğu dilimleyin, patateslerle birlikte servis tabağına alın Üzerine sosunu da gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla