Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Soslu Makarna

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Soslu Makarna



Malzemeler
1 paket spagetti (0 numara çubuk 250 gr)
2 çorba kaşığı tereyagı
1 çay fincanı rendelenmiş gravyer ya da kaşar

SOS İÇİN:
2 baş soğan
2-3 çorba kaşığıdomatesalçası
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 kahve kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kekik
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
İki litre kadar suyu geniş bir tencereye koyup 1,5 tatlı kaşığı tuz atarak, orta ısıda kaynatın
Su kaynayınca makarnayı kırmadan suya salın ve birbirine yapışmaması için hafifçe karıştırın
15-20 dakika kadar pişirin
Sonra tencereyi ocaktan alıp 2-3 dakika kenarda bekletin, süzgece boşaltıp birbirine yapışmaması için üzerinden soğuk su gezdirerek süzün
Makarna tenceresinde tereyağını eritin ve süzülen makarnayı süzgeçten tencereye boşaltın
Tahta bir kaşıkla makarnaları kırmadan, 3 dakika ateş üstünde karıştırın
Ateşi söndürüp, 4-5 dakika kapağı açmadan dinlendirin ve sosuyla birlikte sıcak servis yapın
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla