Konu
:
İtalyan Soslu Makarna
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Soslu Makarna
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Soslu Makarna
Malzemeler
1 paket spagetti (0 numara
çubuk
250 gr)
2 çorba kaşığı tereyagı
1 çay fincanı rendelenmiş gravyer ya da kaşar
SOS İÇİN:
2 baş soğan
2-3 çorba kaşığıdomatesalçası
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 kahve kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
İki litre kadar suyu geniş bir tencereye koyup 1,5 tatlı kaşığı tuz atarak, orta ısıda kaynatın
Su kaynayınca makarnayı kırmadan suya salın ve birbirine yapışmaması için hafifçe karıştırın
15-20 dakika kadar pişirin
Sonra tencereyi ocaktan alıp 2-3 dakika kenarda bekletin, süzgece boşaltıp birbirine yapışmaması için üzerinden soğuk su gezdirerek süzün
Makarna tenceresinde tere
yağ
ını eritin ve süzülen makarnayı süzgeçten tencereye boşaltın
Tahta bir kaşıkla makarnaları kırmadan, 3 dakika ateş üstünde karıştırın
Ateşi söndürüp, 4-5 dakika kapağı açmadan dinlendirin ve sosuyla birlikte sıcak servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul