Konu
:
Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap
Malzemeler :
* 300 Gr
Kuzu Eti
1 Su B
Haşlanmış Nohut
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K
Domates Salçası
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Su
* Püresi İçin:
1 Kase Haşlanmış Bezelye
1 Su B
Haşlanmış Buğday
1 Çay B
Süt
1 Çorba K
Tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Tencereye sıvıyağı dökün ve doğranmış kuzu etini kavurun
Soğanları ve sarımsakları doğrayın
Kavurduğunuz etin üzerine soğanı, sarımsağı,defne yapraklarını ve tane karabiberi koyup karıştırın
Salçayı da ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Püreyi hazırlarken; tereyağını, sütü ve bezelyeyi doğrayıcıdan geçirin
Küçük bir tencereye alın
Üzerine buğdayı ve tuzu ilave edip karıştırın
Biraz ocağa koyun
Pişen kuzu etini kapatmadan evvel haşlanmış nohutu ilave edin
Bir süre daha piştikten sonra altını kapatın
Çukur servis tabağının kenarlarına sosu dökün
Boş kalan orta kısma da kuzu etlerini alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul