Yalnız Mesajı Göster

Balık Karidesli Portekiz Pilavı Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Karidesli Portekiz Pilavı Tarifi







Malzemeler

400 gr Amerikan pirinci

3-5 bardak su

Yarım fener balığı (derisiz, kemiksiz)

500 gr karides (soyulmuş)

8 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates

Yarım tatlı kırmızı biber

1 kuru soğan

5 diş sarımsak

2 defne yaprağı

2 çay kaşığı kırmızı biber

3 yemek kaşığı tuz

6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları

Yapılışı: Zeytinyağı bir tavada kızdırın Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın Suyu ekleyin kaynamaya bırakın İçerisine tatlı kırmızı biber katın ve bu şekilde bir süre pişirin Ara sıra karıştırın Biraz sonra içerisine Amerikan pirincini, balığı ve karidesleri ekleyin Bu şekilde 5 dakika daha pişsin Gerektiği takdirde içerisine su ekleyebilirsiniz Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla