Konu
:
Balık Karidesli Portekiz Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balık Karidesli Portekiz Pilavı Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Karidesli Portekiz Pilavı Tarifi
Malzemeler
400 gr Amerikan pirinci
3-5 bardak su
Yarım fener balığı (derisiz, kemiksiz)
500 gr karides (soyulmuş)
8 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
Yarım tatlı kırmızı biber
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
2 defne yaprağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı tuz
6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları
Yapılışı: Zeytinyağı bir tavada kızdırın
Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun
5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin
Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın
Suyu ekleyin kaynamaya bırakın
İçerisine tatlı kırmızı biber katın ve bu şekilde bir süre pişirin
Ara sıra karıştırın
Biraz sonra içerisine Amerikan pirincini, balığı ve karidesleri ekleyin
Bu şekilde 5 dakika daha pişsin
Gerektiği takdirde içerisine su ekleyebilirsiniz
Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul