Konu
:
Helle Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Helle Çorbası Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helle Çorbası Tarifi
Malzemeler
Yarım tavuk göğsü
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
1
5 litre su (tavuğu haşladığımız su ile beraber toplam 1
5 litre)
Hazırlanısı
Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim
Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim
Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralım
tuz karabiber,pirinç ve tavuk suyunu ekleyelim
Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım
Pirinçler pişince altını kapatalım
Afiyet olsun?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul