Yalnız Mesajı Göster

Helle Çorbası Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helle Çorbası Tarifi







Malzemeler

Yarım tavuk göğsü

4 yemek kaşığı un (tepeleme)

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı pirinç

Tuz, karabiber

15 litre su (tavuğu haşladığımız su ile beraber toplam 15 litre)

Hazırlanısı

Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim

Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim

Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralımtuz karabiber,pirinç ve tavuk suyunu ekleyelim

Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım Pirinçler pişince altını kapatalım Afiyet olsun?








Alıntı Yaparak Cevapla