Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Pazı Sarması

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Pazı Sarması



1 kg haşlanmış pazı yaprağı
5-6 adet patates
1 su bardağı bulgur
2 soğan
yarım su bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
kırmızı biber
nane

Üzeri için:

3-4 kaşık sıvı yağ

Yapılışı
Patatesleri haşlayıp ezin

Bulguru ayıklayıp suda bekletin

Soğanları küp doğrayıp sıvı yağda kavurun

Tüm malzemeyi karıştırıp bir iç harcı hazırlayın

Hazırladığınız iç malzemeyi pazı yaprağıyla sarıp fırın tepsisine dizin

Sarmaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin

Ilınınca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla