Yalnız Mesajı Göster

Mangolu Ve Sütlü Tatlı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangolu Ve Sütlü Tatlı







Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 30 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Mangolu tatlı için
  • 2 mango
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için
  • 2 çorba kaşığı mısır gevreği
  • 3~4 hazır acıbadem kurabiyesi
Muhallebi için geniş bir tencerede süt, un ve şekeri çırpın Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım
kaynatın Margarin ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve
ılınmaya bırakın

Mangolu tatlı için mangoları soyup mikserle püre haline getirin Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile
sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Muhallebinin üzerine ekleyin
Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla