Konu
:
Mangolu Ve Sütlü Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Mangolu Ve Sütlü Tatlı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangolu Ve Sütlü Tatlı
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
30 gr margarin
1 paket vanilya
Mangolu tatlı için
2 mango
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için
2 çorba kaşığı mısır gevreği
3~4 hazır acıbadem kurabiyesi
Muhallebi için geniş bir tencerede süt, un ve şekeri çırpın
Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım
kaynatın
Margarin ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve
ılınmaya bırakın
Mangolu tatlı için mangoları soyup mikserle püre haline getirin
Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile
sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin
Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Muhallebinin üzerine ekleyin
Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin
Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul