Konu
:
Pane Kuzu Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Pane Kuzu Pirzola
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pane Kuzu Pirzola
Malzemeler
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Taze çekilmiş karabiber
Sos yağı için
3 çorba kaşığı margarin
Çeyrek limonun suyu
Çeyrek çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Beyaz biber
Çeyrek çay kaşığı tuz
Yemeğin Yapılışı
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin
Fazla yağlarını kesip
tuz ve biberi serpin
Yumurta
yağ
su karışımını hazırlayın
Pirzolaları una
yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın
Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup
bir kez altüst ederek 7-8 dakika her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın
2 cm çapında bir rulo haline getirip
yağlı kağıda sarın
Buzdolabında sertleştirin
Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul