Yalnız Mesajı Göster

Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum







İçindekiler,
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Karabiber
  • 12 asma yaprağı
  • 1 paket tulum peyniri
  • Közlenmiş biber ve havuç (veya farklı sebzeler)
  • 5-6 dilim ekmek
Hazırlanışı,
  • Zeytinyağı, kekik ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın
  • Tulum peynirini halka halka kesin (Dikiş / diş ipi ile peynir dağılmadan kesebilirsiniz) Her bir halkayı zeytinyağlı karışıma batırıp yaprağın ortasına koyun
  • Yaprağın kenarlarını kapatıp kapanma yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin Yaprakların üzerine fırçayla hafifçe zeytinyağı karışımından sürün
  • Buzdolabında 1 saat bekletin (Eğer ertesi gün için hazırlık yapıyorsanız tabağı bu aşamada dolaba kaldırın)
  • Asmaları mangalda veya az yağlı bir tavada iki dakika pişirin (Peynir yumuşamaya başlayacak)
  • Ekmeklerin üzerlerine kekikli zeytinyağından sürüp kızartın Kızarınca her birini verev birkaç parçaya kesin Asmaları közlediğiniz sebzelerin üzerine dizin Yanlarında ekmekle servis yapın
  • Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla