Konu
:
Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum
Yalnız Mesajı Göster
Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum
İçindekiler,
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
Karabiber
12 asma yaprağı
1 paket tulum peyniri
Közlenmiş biber ve havuç (veya farklı sebzeler)
5-6 dilim ekmek
Hazırlanışı,
Zeytinyağı, kekik ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın
Tulum peynirini halka halka kesin
(Dikiş / diş ipi ile peynir dağılmadan kesebilirsiniz)
Her bir halkayı zeytinyağlı karışıma batırıp yaprağın ortasına koyun
Yaprağın kenarlarını kapatıp kapanma yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin
Yaprakların üzerine fırçayla hafifçe zeytinyağı karışımından sürün
Buzdolabında 1 saat bekletin
(Eğer ertesi gün için hazırlık yapıyorsanız tabağı bu aşamada dolaba kaldırın
)
Asmaları mangalda veya az yağlı bir tavada iki dakika pişirin
(Peynir yumuşamaya başlayacak
)
Ekmeklerin üzerlerine kekikli zeytinyağından sürüp kızartın
Kızarınca her birini verev birkaç parçaya kesin
Asmaları közlediğiniz sebzelerin üzerine dizin
Yanlarında ekmekle servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul