Yalnız Mesajı Göster

Kuru Erikli Et Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Erikli Et Tarifi



Malzemeler

bir çay kaşığı zencefil tozu

yarım baş sarımsak

1 kilo et

bir mikdar safran

2 soğan

bir çay kaşığı hort

3 domates

bir su bardağı badem

bir miktar kuru erik

100 gr margarin

bir çay kaşığı kara biber

biraz tuz

bir çay kaşığı beyaz biber



Yapılışı

Et erik ve badem hariç bütün malzemeyi bılandır'dan geçir tencereye yağı koy eti ekle ve bılandır'dan geçirdin malzemeyi ekle susuz bir şekilde kavurkavrulduktan sonra su koy eti pişmeye bırakeriği yıka pişen etin suyundan azıcık alıp eriği pişir

bademi suyla haşla kabuklarını soy ve ocakta kavur

pişirmiş olduğumuz eti tabağa koyup üzerine kavurduğumuz bademi ve pişirdiğimiz erikle süsle

( Fas) Morocco yöresel yemeği

Alıntı Yaparak Cevapla