Konu
:
Bıldırcın Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcın Güveç
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcın Güveç
MALZEMELER
10 ad
bıldırcın
5 diş sarımsak
3 ad
orta boy kuru soğan
6 ad
orta boy domates
4 ad
sivri biber
kırmızı pul biber-tuz-kara biber
50 gr margarin
1 ad
tahta kaşık
TARİF
Bıldırcınların itina ile tüyleri yolunur, temizlenir, tütsülenir
sarımsak ,soğanlar ve sivri biber ince ince kıyılır
domateslerin kabuklarını ince, güzelce soyduktan sonra, dört adet domates küpler şeklinde doğranır
iki adet domates salam gibi ince kesilir
güveç, önceden hazırlanmış odun ateşinde boş olarak 3-4 dakika ısıtılır
sonra içine margarin konularak tahta kaşıkla karıştırılarak eritilir
erimiş yağ çok az kızdırılır
sarımsak ve soğanlar içine atılarak tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak kavrulur
kavrulmuş sarımsak ve soğanları boş bir kaba çıkarırız
güveç ateş üzerinden alınır
boş kalan güveç in tabanına salam gibi
kesilmiş domateslerin hepsi taban gözükmiyecek şekilde yerleştirilir
kavrulmuş sarımsak, soğan, sivri biberler ve küp domatesler bir kapta; yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harman edilirler
ayrı bir kapta bıldırcınlar da yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harmanlanır
güveç içine sırasıyla tabandaki domateslerin üstüne sarımsak ve domates harmanı serpiştirilir
bunun üzerine bıldırcınlar
sonra tekrar sarımsak ve domates harmanı
bunun üstüne tekrar bıldırcınlar
bıldırcınların üstüne domates harmanı
bu işlemler elimizdeki malzeme bitene kadar devam eder
bir bardak su ilave edilir
güveç in kapağı kapatılır
(kapak; toprak kapak olursa çok daha lezzetli olur) köz olmuş ateş in üzerinde 1 saat pişmeye bırakılır
30 dakika sonra tahta kaşıkla alt üst gelecek şekilde karıştırılıp, kapağı kapatılıp tekrar pişmeye bırakılır
güveç in altındaki közler geçmiyecek şekilde sürekli olarak beslenir
Not:Güveç in tabanına döşenen salam gibi kesilmiş domatesler; güveç ilk pişerken bıldırcınların yanmaması içindir
Bir bardaktan fazla su ilave etmememizin sebebi güveç in içindeki malzemelerin kendi suyunu salmasındandır
İsteyenler bir yemek kaşığı domates sosu ilave edebilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul