Yalnız Mesajı Göster

Ekşili Arap Dolması

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Arap Dolması



Malzemeler:

Yarım Kg Asma Yaprağı
4 Patlıcan
Yarım Kg Dolmalık Biber
İç Harcı İçin:
Yarım Kg Bıçak Eti
2 Su B Pirinç
2 Domates
4 Yeşil Biber
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
2 Çorba K Biber Salçası
1 Çorba K Pul Biber
1 Çorba K Karabiber
Sumak
Sıvıyağ
Tuz
Su

Hazırlanışı:

Asma yapraklarını haşlıyoruz Sumağı ılık su ile ıslatıyoruz Patlıcanları ikiye kesip içlerini boşaltıyoruz Biberlerinde içini boşaltıyoruz

Domates, biber, maydanoz ve soğanı ince bir şekilde doğruyoruz Karıştırma kabının içine, yıkanmış pirinç, et, doğradığımız sebzeler, biber salçası, pul biber, karabiber, sıvıyağ ve tuzu katıp yoğuruyoruz

Asma yaprağının ortasına iç harçtan koyup sarıyoruz Boşalttığımız patlıcan ve dolmalık biberleride dolduruyoruz Tencereye önce asma yaprağı dolması üstünede biber ve patlıcan dolmalarını koyuyoruz

Üzerine başına gelecek kadar sıcak su döküp tuz ekliyoruz Islattığımız sumağı süzgeç yardımı ile biraz suyunu ekliyoruz Orta ateşte dolmaları pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla