Konu
:
Ekşili Arap Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Ekşili Arap Dolması
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşili Arap Dolması
Malzemeler:
Yarım Kg
Asma Yaprağı
4 Patlıcan
Yarım Kg
Dolmalık Biber
İç Harcı İçin:
Yarım Kg
Bıçak Eti
2 Su B
Pirinç
2 Domates
4 Yeşil Biber
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
2 Çorba K
Biber Salçası
1 Çorba K
Pul Biber
1 Çorba K
Karabiber
Sumak
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Asma yapraklarını haşlıyoruz
Sumağı ılık su ile ıslatıyoruz
Patlıcanları ikiye kesip içlerini boşaltıyoruz
Biberlerinde içini boşaltıyoruz
Domates, biber, maydanoz ve soğanı ince bir şekilde doğruyoruz
Karıştırma kabının içine, yıkanmış pirinç, et, doğradığımız sebzeler, biber salçası, pul biber, karabiber, sıvıyağ ve tuzu katıp yoğuruyoruz
Asma yaprağının ortasına iç harçtan koyup sarıyoruz
Boşalttığımız patlıcan ve dolmalık biberleride dolduruyoruz
Tencereye önce asma yaprağı dolması üstünede biber ve patlıcan dolmalarını koyuyoruz
Üzerine başına gelecek kadar sıcak su döküp tuz ekliyoruz
Islattığımız sumağı süzgeç yardımı ile biraz suyunu ekliyoruz
Orta ateşte dolmaları pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul