Konu
:
Elmalı Kranç
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kranç
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kranç
MALZEMELER
Hamuru için;
450 gr
un
250 gr
esmer şeker
1 tutam tuz
250 gr
eritilmiş tereyağ/margarin
Meyveli kısım için;
Ufak ve ince bir şekilde dilimlenmiş elmalara,
2 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
tarçın ve önceden kavrulmuş ceviz ilave edilir
YAPILIŞI
Meyveli karışım hazırlanıp hiç pişirilmeden bir fırın kabına ya da sufle kaplarına paylaştırılır
Ben elmalı yaptım ama siz aynı işlemi b
aşk
a meyvelerle de (vişne, böğürtlen vs…) yapabilirsiniz
Hamur için olan malzemeler mikserle karıştırılarak bu meyvelerin üzerine serpilir
Ufalanan, toparlanmayan bir hamur elde edeceksiniz
Tatlı, servisten bir saat kadar önce fırına verilir ve servis esnasında üzerlerine çiğ krema dökülür
Eğer tatlı önceden hazırlanacaksa, pişirilmeden dipfrizde muhafaza edilebilir
Ancak buzluk kokusunu engellemek için mutlaka streç filmle üzerlerini kaplamanızı öneririm
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul