Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kranç

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kranç







MALZEMELER

Hamuru için;
450 gr un
250 gr esmer şeker
1 tutam tuz
250 gr eritilmiş tereyağ/margarin
Meyveli kısım için;
Ufak ve ince bir şekilde dilimlenmiş elmalara,
2 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
tarçın ve önceden kavrulmuş ceviz ilave edilir
YAPILIŞI
Meyveli karışım hazırlanıp hiç pişirilmeden bir fırın kabına ya da sufle kaplarına paylaştırılır Ben elmalı yaptım ama siz aynı işlemi başka meyvelerle de (vişne, böğürtlen vs…) yapabilirsiniz
Hamur için olan malzemeler mikserle karıştırılarak bu meyvelerin üzerine serpilir Ufalanan, toparlanmayan bir hamur elde edeceksiniz
Tatlı, servisten bir saat kadar önce fırına verilir ve servis esnasında üzerlerine çiğ krema dökülür
Eğer tatlı önceden hazırlanacaksa, pişirilmeden dipfrizde muhafaza edilebilir Ancak buzluk kokusunu engellemek için mutlaka streç filmle üzerlerini kaplamanızı öneririm

Alıntı Yaparak Cevapla