Konu
:
Bolonez Soslu Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Bolonez Soslu Lazanya
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolonez Soslu Lazanya
MALZEMELER
10 adet lazanya
40 gr
tereyağ
40 gr
parmesan peyniri (normal kaşar peynir kullandım)
800 gr
süt
40 gr
un
küçük hindistan cevizi (kutuda arzuya göre yazıyor, ben kullanmadım)
1 kuru soğan
300 gr
kıyma
4 domates
2 havuç
3 diş sarımsak (ben kullanmadım)
tuz
YAPILIŞI
Beşamel sos için;
tereyağ eritilir ve içine un ilave edilir
Topaklaşmanın önlenmesi için sürekli karıştırılarak süt ilave edilir
Tuz ve hindistan cevizi eklenip kaynatılır
Kıymalı sos için;
soğan ince ince doğranır veya benim yaptığım gibi rendelenir
Soğan sıvıyağda kavrulur
Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç da ileve edilip biraz daha kavrulur
Kıyma da eklenip orta ateşte kavurma işlemine devam edilir
Kıyma kavrulduktan sonra küp küp kesilmiş domates ve sarımsak ilave edilir
Tuz serpilip ara sıra karıştırmak suretiyle, tencerenin kapağı kapatılarak domatesler pişene kadar beklenir
Fırın kabı yağlanıp, kıymalı sostan biraz dökülür, üzerine beşamel sostan da dökülüp bir kat lazanya döşenir
Üzerine yine kıyma+beşamel sos dökülüp, lazanya serilir ve en üstte sos kalacak şekilde lazanya bitene kadar kat kat devam edilir
En üzerine peynir rendesi serpilip, 200-220 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul