Konu
:
Peynirli Brokolili Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Brokolili Sufle
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Brokolili Sufle
Amerikan pirinci 300 gr
Tuz
Tereyağı 40 gr
Un 40 gr
Zengin mantar suyu 600 ml
Küp peynirler (taze gouda) 400 gr
Yumurta 5 adet
Çekilmiş kırmızı biber
Tuz
Rendelenmiş hindistan cevizi
Brokoli 750 gr
Kalıpları yağlamak için margarin
Mantar veya kuzu marulu (garnitür)
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 18 gr
Yağ 23 gr
Karbonhidrat 30 gr
= 1760 Kj
420 kcal
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda pişirin
Un ve tereyağından roux hazırlayın (un ve tereyağı karıştırılıp kızartılır), mantar suyu ilave edin ve hafif ateşte pişirin
Küp peynirleri sosta eritin
Pişen pirinci sosla karıştırın
Yumurtaların sarılarını sosa ilave edin, kırmızı biber, tuz ve hindistan cevizi ilave edin
Pişmiş brokolinin 2/3'ünü ince kıyın ve sosa ilave edin
Yumurta beyazlarını koyulaşana kadar çırpın (çok kuru değil) kalan brokoli çiçekleriyle birlikte kaşıkla sosa ilave edin
Sufle kızarana ve sert olana kadar ısıtılmış fırında yağlanmış kalıplarda 160°C/325°F/Gaz İşareti 3'de pişirin
Dilimlenmiş mantarlar ve kuzu maruluyla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul