Yalnız Mesajı Göster

El Basan Tava (Et Yemeği)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

El Basan Tava (Et Yemeği)



Özgür Şef'ten



500 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Su
tuz,karabiber,kırmızı pul biber

Soğanları küp küp doğrayın, sıvı yağ içinde etlerle beraber kavurun
1 çay bardağı suyu tavaya dökün ve pişirmeye devam edin
Un, yoğurt, ve et suyunu karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Sosunuzu ocaktan alın ve yumurtalarınızı içine karıştırıp iyice çırpın
Etleri bir fırın tepsisine boşaltın, üzerine de sosunuzu dökün
180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Facebook'tan alıntıdır bitly/GH8XTQ

Alıntı Yaparak Cevapla