Yalnız Mesajı Göster

Taze Fıstıklı Çıtır Tatlı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fıstıklı Çıtır Tatlı







Malzemeler
  • 8 Adet hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı taze iç Antep fıstığı
  • 2-3 çorba kaşığı tereyağ(silme)
Şerbeti için:
  • 1çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Taze Antep fıstığını dış taze kabuklarından ve sert kabuklarından temizleyinFıstıkları mutfak robotundan geçirerek çekilmiş hale getirinTereyağınızı eritin
Hazır yufkanın, 2 adetini üst üste koyunFırça yardımıyla erimiş tereyağla yağlayınDörde bölünFıstığınızdan 2 tatlı kaşı kadar kare parçanın ortasına koyun
Fotoğrafta görüldüğü gibi parça yufkanızı ,malzemenin üzerine üzerine kapatın(1)
Kapattığınız yüzü hafif,yağlayarak,diğer yüzün üzerine kapatın(2)
Dikdörtgen bir parça elde edeceksiniz,fırça ile tekrar dikdörtgenin üstünü yağlayın,iç olmayan 2 ucu üst üste araya yağ sürerek , kare şeklini elde edin(3-4)
Diğer yandan ,şeker ve suyunuzu ocağa alın,şerbeti 10 dk kaynatın,limon suyunu ekleyin
Yağlanmış fırın tepsinize katlanmış 2 uç alta gelecek şekilde dizin,kalan tereyağını tatlınızın üstüne pay edin,175-200 derecelik fırında 20 dk kadar kareleriniz kızarıncaya pişirin
Sıcak tatlınıza,sıcak şerbeti kaşık yardımıyla pay edinTatlınızın şerbetini çekmesini bekleyin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla