11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fıstıklı Çıtır Tatlı

Malzemeler- 8 Adet hazır baklava yufkası
- 1 su bardağı taze iç Antep fıstığı
- 2-3 çorba kaşığı tereyağ(silme)
Şerbeti için:- 1çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Taze Antep fıstığını dış taze kabuklarından ve sert kabuklarından temizleyin Fıstıkları mutfak robotundan geçirerek çekilmiş hale getirin Tereyağınızı eritin
Hazır yufkanın, 2 adetini üst üste koyun Fırça yardımıyla erimiş tereyağla yağlayın Dörde bölün Fıstığınızdan 2 tatlı kaşı kadar kare parçanın ortasına koyun
Fotoğrafta görüldüğü gibi parça yufkanızı ,malzemenin üzerine üzerine kapatın(1)
Kapattığınız yüzü hafif,yağlayarak,diğer yüzün üzerine kapatın(2)
Dikdörtgen bir parça elde edeceksiniz,fırça ile tekrar dikdörtgenin üstünü yağlayın,iç olmayan 2 ucu üst üste araya yağ sürerek , kare şeklini elde edin(3-4)
Diğer yandan ,şeker ve suyunuzu ocağa alın,şerbeti 10 dk kaynatın,limon suyunu ekleyin
Yağlanmış fırın tepsinize katlanmış 2 uç alta gelecek şekilde dizin,kalan tereyağını tatlınızın üstüne pay edin,175-200 derecelik fırında 20 dk kadar kareleriniz kızarıncaya pişirin
Sıcak tatlınıza,sıcak şerbeti kaşık yardımıyla pay edin Tatlınızın şerbetini çekmesini bekleyin
Afiyet olsun
|
|
|