Konu
:
Pötibörlü Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Pötibörlü Pasta
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pötibörlü Pasta
Malzemeler
18 adet Sade Pötibör Bisküvi
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 paket sade kremşanti
1 adet iri boy muz
Bisküvileri ıslatmak için 1 fincan süt
Tarif
Pasta kremasını pişirmek üzere sütü bir tencereye koyup içine 2 yumurta sarısı, un, şeker, kakao ve nişastayı ekleyin
Çırpma teliyle karıştırarak yumurta sarısını dağıtıp malzemeyi biraz karıştırdıktan sonra ocağı yakın
Orta-kısık ayardaki ısıda devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin
Kremayı kenara alıp soğumaya bırakın
Kremşantiyi üzerindeki tarife göre soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin
Bisküvileri soğuk süte batırıp 3 sıra halinde bir alüminyum folyonun üzerine dizin
Bir kat krema yayıp tekrar bisküvi dizin
Bir kat daha krema yaydıktan sonra orta sıradaki bisküvilerin üzerine soyulmuş bütün muzu yerleştirin
Sağdan ve soldan folyoyu elinizle dikkatlice ortaya doğru katlayarak bisküvileri muzun üzerinde birleştirin
Pastayı buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra çıkarıp kremşanti ile süsleyin
Dilerseniz pastanın tamamını kremşanti ile kaplayabilirsiniz
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul