Yalnız Mesajı Göster

Pötibörlü Pasta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pötibörlü Pasta







Malzemeler

18 adet Sade Pötibör Bisküvi

3 su bardağı süt

2 yumurta sarısı

1 çay bardağı tozşeker

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı kakao

1 paket sade kremşanti

1 adet iri boy muz

Bisküvileri ıslatmak için 1 fincan süt
Tarif

Pasta kremasını pişirmek üzere sütü bir tencereye koyup içine 2 yumurta sarısı, un, şeker, kakao ve nişastayı ekleyin

Çırpma teliyle karıştırarak yumurta sarısını dağıtıp malzemeyi biraz karıştırdıktan sonra ocağı yakın

Orta-kısık ayardaki ısıda devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin

Kremayı kenara alıp soğumaya bırakın

Kremşantiyi üzerindeki tarife göre soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin

Bisküvileri soğuk süte batırıp 3 sıra halinde bir alüminyum folyonun üzerine dizin

Bir kat krema yayıp tekrar bisküvi dizin

Bir kat daha krema yaydıktan sonra orta sıradaki bisküvilerin üzerine soyulmuş bütün muzu yerleştirin

Sağdan ve soldan folyoyu elinizle dikkatlice ortaya doğru katlayarak bisküvileri muzun üzerinde birleştirin

Pastayı buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra çıkarıp kremşanti ile süsleyin

Dilerseniz pastanın tamamını kremşanti ile kaplayabilirsiniz

Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla