Konu
:
Peynirli Patatesli Mücver
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patatesli Mücver
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patatesli Mücver
Malzemeler:
700 gram patates
350 gram kabak
2 taze soğan
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
3 yumurta
Kızartmalık yağ ve tuz
Hardal Sosu İçin:
150 gram süt kreması
100 ml et suyu
3-4 çorba kaşığı hardal
Tuz, Karabiber
Bir miktar toz şeker
1-2 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kaynatın
Suyu süzüp patatesleri soğumaları için bir kenarda bekletin
Kabağın kabuğunu soyup rendeleyin
Taze soğanları yıkayıp, ince halkalar halinde doğrayın
Patatesleri irice rendeleyin, kabak ve peynirle karıştırın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Yumurtaları çırpıp ilave edin
Bir tavada tereyağını eritin ve patatesli karışımdan yuvarlak şekiller oluşturun
Her iki yüzünü 2′şer dakika yüksek ateşte kızartın
Daha sonra orta ateşte 5-6 dakika kızartmaya devam edin
Bu arada sos için süt kreması ve et suyunu karıştırıp içine hardal ilave edin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Nişasta’yı biraz suyla karıştırın ve sosa ilave edip kaynatın
Sosu patateslerle birlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul