11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
~Köfteli Yoğurt Çorbası~

Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
8 su bardagi et suyu
500 gr Kıyma
Yarım paket Köfte harcı
1 buçuk çay bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
Tuz-karabiber
Terbiyesi:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Sosu:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp yıkayınız
Derin bir tencerede yağı kızdırıp, içine unu ekleyip, kavurunuz
Unun kokusu çıkmaya başlayınca et suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, kaynatın
Et suyu kaynarken derin bir kasenin içerisine kıymayı, yıkanmış pirinçi, köfte harcını, suyu koyup yoğurunuz
Harç kıvamına gelince , harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın
Kaynayan et suyunun içine köfteleri ilave edip, pişirmeye devam edin
Köfteler pişerken küçük bir kasede yoğurdu ve yumurta sarısını çırpın
Çorbayı ateşten indirmeden önce terbiyeyi karıştırarak ilave edip, bir taşım kaynatın Fazla kaynatırsanız terbiye kesilir
En son olarak küçük bir tavada yağı kızdırıp, içine naneyi, kekiği, kırmızı pul biberi ilve edip, kavurun
Çorbayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip, sıcak olarak servis ediniz
Afiyet Olsun
|
|
|