Konu
:
Viyana Bifteği
Yalnız Mesajı Göster
Viyana Bifteği
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Viyana Bifteği
6 sığır bifteği (sokumdan kesilmiş
dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
150 gr (3/4 su bardağı) et suyu
2 çorba kaşığı acı krema
1 tatlı kaşığı acı pul kırmızı biber
50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
3 iri soğan (piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
Biftekleri tuz ve karabiberle ovup bir kenara bırakınız
Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte kızdırınız
Yağ kızınca
biftekleri ikişer ikişer tavaya koyup ıher yanlarını 2'şer dakika kızartınız
Kızaran biftekleri servis tabağına koyup
geri kalan biftekler kızarana kadar sıcak tutunuz
Et suyu
acı krema ve pul kırmızı biberi tavada devamlı karıktırarak
3 dakika pişiriniz
Sosu bifteklerin üstüne döküp sıcak tutunuz
Bir b
aşk
a büyük tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız
Yağ kızınca piyaz doğranmış soğanları içine atıp
arada karıştırarak 8-10 dakika kazartınız
Tavayı ateşten indirip kepçeyle soğanları alarak bifteklerin üstüne döşeyiniz
Üstüne kıyılmış taze soğanı serperek hemen servis ediniz
Not: Kremamsı soslu ve gevrek kızartılmış soğanla birlikte servis edilen Viyana usulü bifteği
yeşil sebze ve sote patatesle servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul