11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap

Izgaradan çıkardıktan sonra şişlere biraz daha sos sürerseniz daha leziz hale gelir
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
1/2 kilo kemiksiz, derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet orta büyüklükte kabak, kuşbaşı doğranmış
2 kap iri doğranmış ananas dilimi
2 adet orta boy kırmızı soğan, kuşbaşı doğranmış
2 adet kırmızı dolmalık biber, iri doğranmış
3 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
1/2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı acı sos
8 adet ahşap şiş, soğuksuda 20 dakika bekletilmiş Taze doğranmış kişniş Tuz ve karabiber
Kendi ızgaranızda Çin usulü şiş nasıl yapılır?
1- Izgarayı önceden orta sıcaklıkta ısıtın Tavuk, kabak, ananas, soğan ve biberi şişlere dizin Üzerine karabiber ve tuz atın
2- Bir kasenin içinde ketçabı, akçaağaç şurubunu,soya sosunu, sirkeyi ve acı sosu karıştırın Karışımın yarısını kenara ayırın Diğer yarısını fırçayla şişlerin üzerine sürün
3- Şişleri tavuklar pişinceye kadar dört dakika süreyle ızgarada tutun Fırçayla şişlerin üzerine biraz daha sos sürün Doğranmış kişnişle süsleyin
PORSİYON BAŞINA: 315 kalori, 39 gram protein, 5 gram yağ, 30 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 415 mg sodyum
|
|
|