Konu
:
Tavuklu Patatesli Bezelye Yemegi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Patatesli Bezelye Yemegi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Patatesli Bezelye Yemegi
Malzemeler:
Yarim kilo soyulmuş bezelye
2-3 sari patates
1 havuç
250 gram kıyma veya 1 adet tavuk göğüsü
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kasığı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça
İstenilen miktarda tuz
1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
2 -3 su bardağı sıcak su ( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz
)
Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy
Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla
Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur
Tuzu da ekle
Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin
(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın
Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir
(Patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir, bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin
Eğer az ise kaynamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz
)
Pişirirken bir kere yemeği karıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul