Konu
:
Balıklı Sufle Fransız .
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı Sufle Fransız .
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıklı Sufle Fransız .
Balıklı Sufle Fransız
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
350 gr beyaz etli balık (ayıklanmış)
65 gr (1/4 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı hindistancevizi
4 yumurtanın sarısı
5 yumurtanın akı
Sosu:
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı un
3/4 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
125 gr beyaz etli balık (haşlanmış ve ayıklanmış)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız
Bir tatlı kaşığı tereyağla 15 litrelik (7+1/2 su bardağı su alan) bir sufle kalıbını iyice yağlayıp bir kenara bırakınız
350 gr haşlanıp ayıklanmış beyaz etli balığı ve kremayı elektrikli harmanlayıcıda püre gibi olana kadar hızla karıştırınız
(Ya da balıkları ve kremayı ince bir tel süzgeçten tahta kaşığın sırtıyla ezerek orta boy bir kaseye geçiriniz
) Balık püresini bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencerede kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta sıcaklıkta eritiniz
Yağ kızınca tencereyi ateşten alıpunu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız
Sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak yediriniz
Balık püresi tuz karabiber ve hindistancevizini ekleyiniz
Tencereyi ateşe oturtup sürekli karıştırara
k 2-3 dakika sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz
(Top top olmamasına dikkat ediniz
) Tencereyi ateşten alarak ılınmasını bekleyiniz
Ilınınca yumurta sarılarını ekleyip bir kenara bırakınız
Büyük bir kasede yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar büyük madeni bir kaşıkla tenceredeki karışıma iyice karıştırınız
Karışımı kaşıkla sufle kabına aktarınız
Sufle kabını fırının orta katına sürüp 30-40 dakika sufle iyice kabarıp üstü kızarana kadar pişiriniz
Sosunu hazırlamak için küçük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz
Tencereyi ateşten alıp unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç haline getiriniz
Tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyiniz
Krema tuzbiber ve ayıklanmış balık parçalarını ekleyip tereyağı ağır ateşe oturtarak sosu 2-3 dakika iyice koyulaşıp pürtüksüz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız
Sufleyi fırından alıp sosu bir sosluğa boşaltarak ikisini birlikte servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul