Yalnız Mesajı Göster

Balıklı Sufle Fransız .

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Sufle Fransız .



Balıklı Sufle Fransız

30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı

350 gr beyaz etli balık (ayıklanmış)

65 gr (1/4 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 kahve kaşığı hindistancevizi

4 yumurtanın sarısı

5 yumurtanın akı

Sosu:

15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı

1 çorba kaşığı un

3/4 su bardağı tavuk suyu

3 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

125 gr beyaz etli balık (haşlanmış ve ayıklanmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız Bir tatlı kaşığı tereyağla 15 litrelik (7+1/2 su bardağı su alan) bir sufle kalıbını iyice yağlayıp bir kenara bırakınız

350 gr haşlanıp ayıklanmış beyaz etli balığı ve kremayı elektrikli harmanlayıcıda püre gibi olana kadar hızla karıştırınız (Ya da balıkları ve kremayı ince bir tel süzgeçten tahta kaşığın sırtıyla ezerek orta boy bir kaseye geçiriniz) Balık püresini bir kenara bırakınız

Orta boy bir tencerede kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta sıcaklıkta eritiniz Yağ kızınca tencereyi ateşten alıpunu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız Sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak yediriniz Balık püresi tuz karabiber ve hindistancevizini ekleyiniz Tencereyi ateşe oturtup sürekli karıştırarak 2-3 dakika sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz (Top top olmamasına dikkat ediniz) Tencereyi ateşten alarak ılınmasını bekleyiniz Ilınınca yumurta sarılarını ekleyip bir kenara bırakınız

Büyük bir kasede yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar büyük madeni bir kaşıkla tenceredeki karışıma iyice karıştırınız Karışımı kaşıkla sufle kabına aktarınız Sufle kabını fırının orta katına sürüp 30-40 dakika sufle iyice kabarıp üstü kızarana kadar pişiriniz

Sosunu hazırlamak için küçük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz Tencereyi ateşten alıp unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç haline getiriniz Tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyiniz Krema tuzbiber ve ayıklanmış balık parçalarını ekleyip tereyağı ağır ateşe oturtarak sosu 2-3 dakika iyice koyulaşıp pürtüksüz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriniz Tencereyi ateşten alıp bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız

Sufleyi fırından alıp sosu bir sosluğa boşaltarak ikisini birlikte servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla