Konu
:
Ender Saraç'tan İlaç Gibi Diyet Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Ender Saraç'tan İlaç Gibi Diyet Yemekleri
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ender Saraç'tan İlaç Gibi Diyet Yemekleri
sağlıklı ve lezzetli diyet yemekleri - ender saraçtan diyet tarifleri - karnabaharlı ve pırasalı detoks çorbası - ödem ve şişkinliği azaltıcı çay - pazı kayganası
Hem çok lezzetli hem de sağlıklı tarifler
Sadece haşlanmış ve buharda pişmiş sebzeler yiyerek sağlıklı beslenilmez
“Sağlıklı ve lezzetli beslenmek demek aslında doğru malzemelerle pişirilmiş kebabı, pizzayı, lahmacunu, fırında karnıyarığı veya ıspanaklı böreği yiyebilmektir” diyen Beslenme Uzmanı Ender Saraç, birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri verdi
Karnabaharlı ve pırasalı detoks çorbası
Kış için sağlıklı ve toksin atıcı alternatif bir çorba
Bu çorba miktar olarak fazla görünse de buzdolabında uzun süre dayanabilir
Bolca yapıp saklayarak ara ara tüketebilirsiniz
Malzemeler•
20 adet pırasa
•
2 orta boy karnabahar
•
4 adet kuru soğan
•
20 gr toz zencefil
•
20 gr zerdeçal
•
10 diş sarımsak
•
10 gr tarhun
•
7 litre su
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri yıkadıktan sonra 7 litre suda 15 dakika haşlayıp blenderdan geçirin
Günde 1,5 -2 litre tüketebilirsiniz
Ödem ve şişkinliği azaltıcı çay
Malzemeler•
Bir tutam mısır püskülü
•
Bir tutam kiraz sapı
•
3-4 dal maydanoz (saplarıyla)
•
Bir tutam hindiba
Hazırlanışı
Mısır püskülünü, maydanozu, hindibayı ve kiraz saplarını kaynayan suya atın
2-3 dakika kaynattıktan sonra 2-3 dakika da demlenmeye bırakın
Çayı ılık olarak için
Pazı kayganası
Kan yapıcı ve kas güçlendirici bir yemek
Pazı da tıpkı ıspanak gibi iyi bir demir kaynağıdır
Yumurta ise özellikle sarı demir dışında folik asit içerir ve kan yapımını destekler
Yanında beyaz ekmek yerine bulgur veya tam tahıllı ekmek yerseniz ve biraz limonata veya taze portakal suyu içerseniz daha da doyurucu ve sağlıklı bir öğün olur
Malzemeler•
1 bağ pazı
•
1 adet orta boy soğan
•
4 adet yumurta
•
3 yemek kaşığı mısır unu
•
2 yemek kaşığı tam buğday unu
•
2 yemek kaşığı zeytinyağı
•
Himalaya tuzu
Hazırlanışı
Pazıları yıkayıp çok ince doğrayın
Soğanları da çok ince kıyıp pazılara ekleyin
Üzerine bol tuz döküp iyice ovun
10 dakika dinlendirin
Bu sürenin sonunda bütün suyunu bırakıp iyice yumuşamış pazıyı, fazla tuzunu akıtmak için soğuk sudan geçirin ve iyice sıkın
Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, mısır ve buğday ununu katıp karıştırın
Pazıları da yumurtalı unlu karışıma ekleyin
Geniş bir tavada yağın yarısını ısıtın
Karışımı tavaya koyup kaşıkla bastırarak ince ve yuvarlak bir biçim verin
Orta ateşte 3 dakika kızarttıktan sonra büyük bir tencere kapağı yardımıyla tersyüz edin
Kayganayı ters çevirip yeniden tavaya almadan önce kalan yağı tavaya dökün ve ısıtın
Yeniden tavaya aldığınız kaygananın diğer tarafını da kızarttıktan sonra çıkarıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul