Konu
:
Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?
Yalnız Mesajı Göster
Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?
Ülkemizde 1500’lü yıllara dayanan bir geçmişi olan Türk kahvesi pişirmenin pek çok ritüeli vardır
Bunlardan biri bakır cezvede ve hafif kor üzerinde 10-15 dakikada pişirmektir
Közde kahve pişirilirken sık sık ateş üzerinden alınır
Bu sayede aşırı ısınması ve birden taşması engellenir
Taze çekilmiş kahve ile hazırlanan Türk kahvesinin tadı bir başkadır
Su soğuk olmalıdır
Su cezveye en son eklenmelidir
Malzemeler birkaç kez karıştırıldığında kaşık cezveden çıkarılır ve pişmeye bırakılır
Lezzetine herkesin hayran kaldığı Türk kahvesi genellikle lokum, şerbet veya bazı yörelerde nane likörü ile ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul