Yalnız Mesajı Göster

Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?








Ülkemizde 1500’lü yıllara dayanan bir geçmişi olan Türk kahvesi pişirmenin pek çok ritüeli vardır Bunlardan biri bakır cezvede ve hafif kor üzerinde 10-15 dakikada pişirmektir Közde kahve pişirilirken sık sık ateş üzerinden alınır Bu sayede aşırı ısınması ve birden taşması engellenir

Taze çekilmiş kahve ile hazırlanan Türk kahvesinin tadı bir başkadır Su soğuk olmalıdır Su cezveye en son eklenmelidir Malzemeler birkaç kez karıştırıldığında kaşık cezveden çıkarılır ve pişmeye bırakılır

Lezzetine herkesin hayran kaldığı Türk kahvesi genellikle lokum, şerbet veya bazı yörelerde nane likörü ile ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla