Konu
:
Domates Salçası Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Domates Salçası Nasıl Yapılır?
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Salçası Nasıl Yapılır?
Yaz mevsiminde dalından kopartılmış sivri, yuvarlak, kiraz domateslerle hazırlayacağınız taze salça mis kokusuyla et yemeğine, sebze yemeğine ve makarna sosuna farklı bir lezzet katacaktır
100 gram ile 200 gram arasında soğan, kereviz, havuç, sarımsak, fesleğen ve 1 kg domates ile lezzetli
domates salçası
hazırlayabilirsiniz
Domatesleri ve sebzeleri yıkayıp kurulayın
Soğanı ve sarımsağı çok ince şekilde doğrayın
Bir dal fesleğen, ayıklanmış 1 adet havuç ve kereviz saplarını mutfak iği ile sarın
Sebzeleri birlikte bağlayarak domatesin aromasının yok olmamasını sağlayın
Domateslerin kırmızı iç renbi ve çekirdek rengini göz önünde tutarak 2′ye ya da 4′e bölün
Domates zedelenmiş ise çürümeye başlamış demektir
Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı ile rengi değişmeden birkaç dakika soteleyin
Aromalı bitkileri ekleyip 2′ye ya da 4′e kesitiğiniz domatesleri ekleyin
Domatesleri ekledikten sonra orta ısıda 40-45 dakika pişirin ve bir tutam tuz serpin
Aromalı bitkileri ve yerleştirdiğiniz sebze demetini içinden alıp sebze eziciden geçirin
Fesleğen yaprakları ile tatlandırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul