Yalnız Mesajı Göster

Domates Salçası Nasıl Yapılır?

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Salçası Nasıl Yapılır?





Yaz mevsiminde dalından kopartılmış sivri, yuvarlak, kiraz domateslerle hazırlayacağınız taze salça mis kokusuyla et yemeğine, sebze yemeğine ve makarna sosuna farklı bir lezzet katacaktır
100 gram ile 200 gram arasında soğan, kereviz, havuç, sarımsak, fesleğen ve 1 kg domates ile lezzetlidomates salçası hazırlayabilirsiniz
Domatesleri ve sebzeleri yıkayıp kurulayın Soğanı ve sarımsağı çok ince şekilde doğrayın
Bir dal fesleğen, ayıklanmış 1 adet havuç ve kereviz saplarını mutfak iği ile sarın Sebzeleri birlikte bağlayarak domatesin aromasının yok olmamasını sağlayın
Domateslerin kırmızı iç renbi ve çekirdek rengini göz önünde tutarak 2′ye ya da 4′e bölün Domates zedelenmiş ise çürümeye başlamış demektir
Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı ile rengi değişmeden birkaç dakika soteleyin Aromalı bitkileri ekleyip 2′ye ya da 4′e kesitiğiniz domatesleri ekleyin
Domatesleri ekledikten sonra orta ısıda 40-45 dakika pişirin ve bir tutam tuz serpin Aromalı bitkileri ve yerleştirdiğiniz sebze demetini içinden alıp sebze eziciden geçirin Fesleğen yaprakları ile tatlandırın


Alıntı Yaparak Cevapla