Yalnız Mesajı Göster

En Sağlıklı 10 Kış Besini

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Sağlıklı 10 Kış Besini





Amerikan Sağlık Örgütü, kışın tüketilmesi gereken 10 besini açıkladı İşte 10 besin:
Kabak
En verimli etkiyi ekim-kasım aralığında gösteriyor Kabağın en önemli özelliği, her türlü pişirme usulüyle tüketilebilmesi ve etkisini koruması Beta-karoten ve antioksidan kaynağı olan kabağın, kalp hastalıkları ve yaygın kanser türleriyle savaşabildiği biliniyor
Brüksel lahanası
Lif, K vitamini ve magzenyum deposu Eylül-şubat ayları arasında taze bulunabiliyor Günde 4 ile 6 adet tüketmek C vitamini ihtiyacını karşılıyor
Greyfurt
Likopen ve C vitamini kaynağı olan greyfurtlar, özellikle prostat başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruyor
Lahana
Yılın her dönemi bulunan ve A, B6, C ve K vitaminleri yönünden zengin lahanaların, özellikle kışın kırmızı çeşitlerini tüketerek de, kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmanın mümkün olduğunun altı çiziliyor
Kestane
B vitamini, potasyum, bakır ve magnezyum deposu olarak gribe karşı etkili bir silah görevini üstleniyor
Brokoli
Yılın her mevsimi bulunması mümkün olan brokoli, A, C, K vitaminleri ve kalsiyum, demir ve magnezyum içeren mineralleri sayesinde, mükemmel bir antioksidan kaynağı ve göz dostu
Tatlı patates
Doğada en taze haliyle kasım-aralık veya nisan-mayıs aylarında bulmak mümkün Düşük kalorisine rağmen besin değeri hayli yüksek olan patatesler müthiş bir lif deposu
Pırasa
Vitamin ve mineral yönünden en zengin sebze Kan değerleri düşük kimselere önerilen pırasanın kolon ve prostat kanserine karşı kanıtlanmış etkisi de biliniyor
Turp
Sadece kabuğu bile günlük A ve K vitaminleri ihtiyacını yüzde 100 karşılayan turp, C vitamini, potasyum ve kalsiyum zenginliğiyle en güçlü antioksidanlardan
Sarmısak
Sadece kışın tüketilmese de, kışın yakalanma riski artan enfeksiyon hastalıklarına karşı sarmısak tüm menülerle tüketilmesi önerilen bir mucize besin olarak öneriliyor


Alıntı Yaparak Cevapla