Konu
:
Mide Kanserini Mikroskopla Belirlemek
Yalnız Mesajı Göster
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mide kanserini mikroskopla belirlemek
Dünyanın en küçük mikroskobu Cellvizio, normal hücrelerden kanserli hücrelere giden yolu adım adım izleyerek kanser öncüsü lezyonların erken evrede yakalanmasını sağlıyor
Amerika’da ve Avrupa’da 400’den fazla merkezde kullanılan Cellvizio mikroskobu, sindirim sistemindeki en küçük değişikliği hücre bazında gösterebiliyor
Cellvizio, gerekli durumlarda hastaya ayni seansta müdahale edilmesine ve bazı durumlarda biyopsi sonucunu beklemeye gerek kalmadan teşhis konulmasına olanak sağlıyor
Cellvizio, Türkiye'de ilk kez 70 yaşındaki bir kadına uygulandı
Gastroentereloji Uzmanı Prof
Dr
Hakan Şentürk; ''Hastanın yemek borusunda yutma zorluğuna yol açan bir lezyon vardı
Cellvizio ile sindirim siteminde yapılan incelemede hücrelerinde bir değişim olmadığı, gastrit ve reflü olduğu ortaya çıktı'' dedi
Prof
Hakan Şentürk, bu teknoloji ile normalde biyopsi ile alınıp değerlendirilebilen dokuların tamamen görünüşle ayırt etmenin mümkün olabildiğini vurguladı
Cellvizio, damardan verilen bir ilaçla hücreleri sadece büyütmüyor, hücresel yapıyı tamamen ortaya koyuyor ve hekim ekrandan hücrelerin yapısını izleyebiliyor
Normal hücrelerden kanserli hücrelere giden yol bu teknoloji ile adım adım izlenerek kanser öncüsü lezyonların erken evrede yakalanmasına olanak sağlıyor
Prof
Hakan Şentürk, özellikle pankreas ve bağırsak hastalıklarının yüzde 80’ine geç evrede tanı koyulabilmesinin Cellvizio’nun önemini artırdığını söyledi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul