Konu
:
Örnek Bayram Menüsü
Yalnız Mesajı Göster
Örnek Bayram Menüsü
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Örnek Bayram Menüsü
ÖRNEK BAYRAM MENÜSÜ
Medical Park Fatih Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Can; yıl içinde en çok kilo alınan zaman dilimi olan Ramazan Bayramında nasıl beslenmek gerektiği konusunda bilgi verdi:
Kalkınca:
2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı, 2 ceviz
Kahvaltı (en geç 9,30-10,00 arası yapılmalıdır):
Yeşil çay
1-2 dilim orta yağlı peynir çeşitleri (beyaz peynir-dil peyniri- taze kaşar-çökelek veya lor gibi)
Bol yeşillik – domates-salatalık-maydanoz-közlenmiş biber
½ yufkadan yapılmış sebzeli yağsız gözleme
1 yumurtada yapılmış yağsız menemen veya omlet
1 dilim kepekli ekmek
1-2 tatlı kaşığı pekmez veya bal
Öğle (saat 13
00-13
30 arası):
1-2 bardak su
7-8 kaşık zeytinyağlı sebze
1 büyük bardak az tuzlu ayran
Bol salata
2 dilim kepekli ekmek
Ara öğün (Saat 16
00-16
30 arası):
1 kase sütlü tatlı veya 1 dilim kek veya 1 dilim tepsi böreği veya yağsız tost
Akşam (en geç 19
30-20
00 arası):
1-2 bardak su
1 kepçe çorba
1 orta boy balık ızgara veya 1 but fırında veya bol sebzeli tavuk sote veya 3-4 ızgara yağsız dana etinden köfte / yanında bol sebze buğulama ile
Salata (kişi başı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konulabilir)
4-5 kaşık bulgur pilavı veya kepekli makarna
Ara öğün (Saat 21
30-22
00 arası):
2-3 porsiyon taze mevsim meyvesi
Günlük 2-2
5 litre su ve şekersiz açık çay içilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul