Konu
:
Tatlı Krizi Aslında Nedir?
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Krizi Aslında Nedir?
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Krizi Aslında Nedir?
Tatlı krizi aslında nedir?
Çikolata ve tatlılara karşı büyük bir istek duyuyorsanız bu sizin tatlıya değil, yağa düşkünlüğünüzden kaynaklanıyor olabilir
Eğer istediğimiz tatlı olsaydı küp şeker bile durdurabilirdi bizleri, fakat tatlı krizi diye adlandırdığımız durumda aklımızdan neler geçtiğini tekrar düşünelim, hepsinde yağ var öyle değil mi?
Yaşadığımız dünyada yağdan zengin birçok besin bulunmaktadır ve bazı insanların yağa karşı olan istekleri kültürel kaynaklı olabilir
Yağların besinlerde bu kadar çok kullanılmak istenmesinin nedeni ürünlere düz ve yumuşak krema, gevrek ve ağızda dağılan, yumuşak ve sulu bir yapı kazandırmasıdır
Yağlı besinlere karşı bir düşkünlüğünüz varsa bunu azaltmak için şu yöntemlere başvurabiliriz
DİLİNİZİN ÜZERİNDE TAT ALMAYA YARAYAN TOMURCUKLARI KANDIRALIM…
Düşük yağlı yoğurtla ekmek üzerine sürebileceğimiz lezzetli garnitürler, meyve püresinden tatlı sosları ve sütlü krema yaparak orjinale benzer yapıda az yağlı ya da yağsız ürünler hazırlayabiliriz
YAĞLI BESİNLERE OLAN DÜŞKÜNLÜĞÜMÜZÜ AZALTMAYA ÇALIŞALIM…
Yağlı ve şekerli tatlılarınızı birileri ile paylaşarak yağ ve enerji alımınızı yarıya indirebilirsiniz
BESLENME ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN…
Öncelikle yağların hangi kaynaklardan geldiğini öğrenin ve yediğiniz tek bir lokmayı bile dikkate alın
Özellikle etlerde derisiz kanatlı hayvan etleri ile sığır ve kuzu etlerinin yağsız olanlarını tercih ederek balığa daha çok yer verin
En önemlisi de katı ya da sıvı olsun fark etmez mutlaka yağ miktarını azaltın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul