Konu
:
Gıdaları Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Yalnız Mesajı Göster
Gıdaları Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gıdaları Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Gıdaları saklarken dikkat edilmesi gereken hususlar
* Pişmiş gıdalar buzdolabında, rafın en üstünde saklanmalıdır
Bu sayede çiğ ve mikrop barındırabilecek olan gıdalardan pişmiş gıdanın içine su akması engellenir
Özellikle çiğ et ve tavuk gibi gıdalar dolapta saklanırken ya da çözdürülürken, dolabın en alt bölümünde veya çözdürme bölümlerinde bekletilmelidir
* Yağlar serin ve ışıksız ortamda saklanmalıdır
* Yumurta buzdolabında yıkanmadan saklanırsa, besin değerini korumuş olur
Ancak kullanımdan hemen önce dış yüzeyi iyice yıkanmalıdır
* Gıdaları açıkta saklarken sıcaklık ve neme dikkat etmek gerekir
Örneğin patates aydınlıkta yeşillenir
Serin, kuru ve ışıksız bir dolapta saklanmalıdır
Ekmek iki günden fazla saklanacaksa, açıkta değil buzdolabında saklanmalıdır
* Çikolata çok dayanıklı bir besin maddesi değildir
İçindeki yağ ve kakao, eğer uygun şartlarda saklanmazsa çok kısa zamanda bozulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul