Konu
:
Kadınlar Alışverişi Neden Sever
Yalnız Mesajı Göster
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadınlar alışveriş yapmayı neden severler değişik türden mağazalara ve alışveriş tecrübelerine nasıl tepkiler verirler alışveriş yaparken ne tür duygular hissederler gibi pek çok soruya yanıt aradılar
Bu araştırmalar sonucunda elde edilen sonuçlar aşağıdaki gibi şaşırtıcı
İletişim
Alışveriş yapmak topluluğumda etrafımda yer alan diğer insanlarla iletişim kurmamı sağlıyor
Kadınlar alışveriş yapmayı hem mağaza içinde hem de aldıkları şeyler dolayısıyla sosyal ilişkiler kurmalarını sağlayan bir faaliyet olarak görüyor
Dost sohbetlerinde bu konuda konuşulacak çok şey var
Güvenlik
İyi bir alışverişçi olmak benim aileme daha iyi bir yaşam standardı sunabileceğim anlamına geliyor
Kadınlar gerçekleştirdikleri alışverişlerin ailesi sevdikleri ve değer verdikleri kişilerin iyiliği için önemli olduğunu düşünüyor
Aslında iyi bir alışveriş kadını güçlü hissettiriyor diyebiliriz
Alışverişte ziyaret ettiği mağazalarda yaşadığı o hissiyat ile bir yaşam standartı olduğunu hissediyor ve bunu sevdiklerine de yaşatabileceği düşünce ona iyi geliyor
Sosyal Sınıflandırma
Doğru şeyleri doğru mağazalardan alıyor olmak kendi kişiliğimle ilgili daha iyi hissetmemi sağlıyor
Kadınlar alışveriş yapmayı bir sosyal ifade şekli olarak algılıyor ve bu durumun alışveriş yaptığı yerlerin özelliğinden nasıl etkilendiğini ortaya koyuyor
Meyveyi manavdan aldığımızdaki hissiyat ile yan köşedeki minik mahalle marketinden aldığımızdaki hissiyat farklıdır
Biliriz ki manav bu iş için çalışmaktadır meyve ve sebzelerin tazeliği güven veriri fakat diğeri için aynı şey geçerli değildir
Dolayısı ile manavdan alışveriş yapmak bizim sağlığımıza önem verdiğimizi gösterir
Özyaratım
Satın aldığım şeyler benim kim olduğumu tamamlamamda yardımcı oluyor
Kadınlar alışveriş yapmayı kendilerini tanımlama yöntemlerinden biri olarak görüyorlar
Daha önce birinin de söylediği gibi insanlar marka satın almazlar duygu satın alırlar
Hayal Etme
Mağazalarda ihtiyaçlarımı listelediğim şeyler dışında alınabilecek çok daha fazla şey var
Kadınlar mağazalarda alışveriş yaparken satın aldıkları şeyler dışında var olan tüm alternatiflerle ilgili hayal kurmayı seviyor
Kadınların hayal gücü geniş ne de olsa
Oyun
……
ayrıca bu iş çok keyifli
Kadınlar alışveriş yapmayı eğlenceli bir faaliyet olarak görüyor
Alışveriş yapmak öyle bir macera ki son derece güçlü olan merak duyguma hitap ediyor
Kadınların bir şeyleri bilme ile ilgili çok güçlü hisleri var ve bu nedenle alışveriş yapmayı bir tür hazine avı gibi görüyorlar
Öğrenmek ve Yönetmek
Birçok kişinin düşündüğünden çok daha fazla alınabilecek şey var
Kadınlar alışverişin diğer tüm beceriler gibi öğrenilmiş bir beceri olduğunu biliyor
Değişiklik
Alışveriş yapmak hayatımda özel bir yeri olan ve benim için değişiklik anlamına gelen bir faaliyet…
Kadınlar alışveriş yapma faaliyetini günlük rutin yaşamlarından çıkan ve onlara değişiklik sunan bir faaliyet olarak görünüyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul