Konu
:
Kereviz Çorbasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Çorbasi Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Çorbasi Tarifi
Kereviz Çorbası
Malzemesi:
375 gr
kereviz
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
2 silme çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Bir kabın içine 4 bardak su, 1 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı sirke koyun ve ayıklayıp küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizleri bu suya koyun
Tereyağını bir tencerede kızdırın
Rendelenmiş soğanı bu yağda beş dakika kadar kavurun
Kereviz parçalarını sudan çıkarın
Fazla suyunu alın
Yağa kerevizleri koyun
Et suyunu üzerine ilave edin
25 dakika kaynatın
Yoğurt ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırın
Devamlı karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edin
Sonra çorba tenceresini ateşten indirin
Yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın
Tuz, karabiberi ve yumurta sarısını çorbaya katın
Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul