Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Çorbasi Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Çorbasi Tarifi



Kereviz Çorbası

Malzemesi:
375 gr kereviz
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
2 silme çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
karabiber
tuz

Hazırlanışı:
Bir kabın içine 4 bardak su, 1 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı sirke koyun ve ayıklayıp küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizleri bu suya koyun Tereyağını bir tencerede kızdırın Rendelenmiş soğanı bu yağda beş dakika kadar kavurun Kereviz parçalarını sudan çıkarın Fazla suyunu alın Yağa kerevizleri koyun Et suyunu üzerine ilave edin 25 dakika kaynatın Yoğurt ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırın Devamlı karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edin Sonra çorba tenceresini ateşten indirin Yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın Tuz, karabiberi ve yumurta sarısını çorbaya katın Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla