Konu
:
Alaca Çorba (Antep) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alaca Çorba (Antep) Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Alaca Çorba (Antep) Tarifi
Alaca Çorba Tarifi
1 bardak (standart su bardağı) yeşil mercimek
yarım bardak aşurelik buğday
2/3 bardak tel şehriye
iki yemek kaşığı tereyağı
dört yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet ortaboy
soğan
4 diş
sarımsak
1 adet salçalık kalın kırmızı
biber
1 yemek kaşığı
domates
salçası
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı
biber
yarım yemek kaşığı kadar tuz
Buğdayı ılık su ile bir gece önceden veya 3-4 saat önceden ıslatıyoruz
Yeşil mercimek ve şişmiş buğdayı düdüklü bir tencerede üzerini iki parmak geçecek kadar su ile 20 dk
pişiriyoruz
26 cmlik diğer bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıyoruz
Soğan ve sarmısağı birlikte kısıkça bir ateşte kavuruyoruz
Soğan ölünce minik küp küp doğradığımız kırmızı
biber
i ekliyoruz
Biber de yumuşayınca salça, nane, pul
biber
, tatlı toz
biber
ekliyoruz
En son ununu da ekleyip biraz da unla kavuruyoruz
Sonra bunu iki bardak kadar soğuk su ile açıyoruz
Kaynayana kadar karıştırıyoruz
Kaynayınca el blendırından geçirip pürüzsüzleştiriyoruz
Düdüklüde pişmiş olan mercimek ve buğdayı suyuyla ekliyoruz
Çorba kaynamaya devam ederken suyunu ayarlayıp en son tuzunu ve tel şehriyesini ekliyoruz
Bu şekilde 15 dk kaynayınca ideal oluyor
Çocuklarıma nasıl yeşil mercimek yedirebilirim kaygısından çıkarak son şeklini verdiğim bu çorbanın ana malzemesi yeşil mercimek
Hem çok besleyici hem de kırmızı mercimekten daha ucuz bir gıda
Yeşil mercimek ile buğday ve şehriyenin oranlarını kendi damak tadınıza göra değiştirebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul